HDZ ŽO Osječko – baranjske županije obilježio Dan neovisnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave u Osijeku predstavnici osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a obilježili su 8. listopad Dan neovisnosti Republike Hrvatske, dan kada je Hrvatski sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom. Bio je to početak teške borbe za neovisnost koju je Hrvatska izborila na vojnom i političkom polju.

Hrvatice i Hrvati 8. listopada obilježaju s razlogom. Naime, 1991. godine u zajedništvu smo uspjeli obraniti Domovinu, našu slobodu, postići neovisnost, doduše uz ogromne žrtve. To je datum koji nikada ne smijemo zaboraviti. Svim hrvatskim braniteljima, svim stradalnicima Domovinskog rata i svim građankama i građanima Republike Hrvatske – čestitam 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ivan Anušić.

Želim da ponovno zajedno idemo ka pobijedi i prevladamo ekonomske teškoće, kazao je te posebno naglasio kako je Hrvatska vrlo perspektivna zemlja sa izuzetnim resursima koji nisu u dovoljnoj mjeri iskorišteni. Nije zadovoljan, kako ističe, kako hrvatski građani danas žive te smatra kako se treba reorganizirati i krenuti novim, boljim, smjerom u budućnost.​

Podijelite ovu vijest s drugima: