Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Osječko-baranjskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar obrane Ivan Anušić, ujedno i potpredsjednik Vlade RH te predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ te ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, u petak su boravili u Osječko-baranjskoj županiji.

Posjet županiji započeo je u Osijeku, gdje je delegacija sudjelovala na svečanom otvorenju 30. Proljetnog i 24. Obrtničkog sajma u Gospodarskom centru OBŽ.

– Mislim da možemo biti zadovoljni smjerom razvoja Osječko-baranjske županije. Uz niz naših strateški važnih projekata koje smo realizirali proteklih godina, puno je projekta Vlade RH na ovom području  kojima smo zajednički osnažili gospodarstvo istoka Hrvatske. I Ministarstvo obrane razmišlja o Osječko-baranjskoj županiji, 2026. godine vraćamo pobjedničku Hrvatsku vojsku u vojarnu u Belom Manastiru, što je jedna od najboljih gospodarskih i demografskih potpora Osječko-baranjskoj županiji – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.

Nakon sajma uručeni su ugovori za projekte u okviru NPOO-a, pri čemu su uručena 22 ugovora u vrijednosti gotovo 400 milijuna eura.Zatim je delegacija u pratnji Generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, obišla i radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te mjesto izgradnje nove kazete za odlaganje otpada na odlagalištu Vitika, komunalne projeke koji su iznimno važni za poboljšanje kvalitete života stanovnika na području Đakova.

Sadržajan radni posjet Osječko-Baranjskoj županiji, završen je u Našicama, gdje se obišao obnovljeni dvorac Pejačević te održan sastanak s predstavnicima Uprave tvornice cementa Nexe.

Podijelite ovu vijest s drugima: