Minsitar Anušić najavio povratak vojske u Beli Manastir

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića danas (12. siječnja 2024. godine) u Đakovu je održana 16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Uz premijera Plenkovića, sjednici su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i ministar zdravstva Vili Beroš, župani slavonskih županija Igor Andrović, Damir Dekanić, Antonija Jozić, Mato Lukić i Danijel Marušić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, saborske zastupnice Nataša Tramišak, Marijana Balić, Ankica Zmajić i Ljubica Maksimčuk, saborski zastupnici Goran Ivanović, Robert Jankovics, Tomislav Mažar, Josip Ðakić i Pero Ćosić, gradonačelnici s područja Osječko-baranjske županije te drugi članovi Savjeta i gosti.

Naglašeno je kako je najviše sredstava kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem do sada isplaćeno u Osječko-baranjskoj županiji, i to 1,1 milijardi eura, zatim Vukovarsko-srijemskoj 633 milijuna eura, Brodsko-posavskoj 337 milijuna eura, Virovitičko-podravskoj 329 milijuna eura te Požeško-slavonskoj 247 milijuna eura. Kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) središta slavonskih županija imaju alokaciju od 164 milijuna eura, što predstavlja okvir za podršku županijama i gradovima.

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministar obrane RH Ivan Anušić, ujedno i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske te predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ, predstavio je projekt povratka Hrvatske vojske u Beli Manastir.

– Do 2026. godine u Beli Manastir, u novu vojarnu, doći će oko 800 vojnika, a vrijednost ulaganja je 28 milijuna eura. To je velika stvar za Baranju, koja će pozitivno utjecati i na gospodarstvo Osječko-baranjske županije, ali i pružiti sigurnosni aspekt istoku Hrvatske – naglasio je ministar obrane Ivan Anušić.

Podijelite ovu vijest s drugima: