Dražen Trcović u razgovoru s ministricom Tramišak: Imam viziju kako probuditi uspavani Donji Miholjac

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak  tijekom posjeta Donjem Miholjcu susrela se s gradskim vijećnikom i kandidatom za gradonačelnika Draženom Trcovićem s kojim je razgovarala o brojnim projektima koje je nužno provesti na području grada, a za koje je moguće iskoristiti pomoć europskih sredstava.

– Obilazimo završenu energetsku obnovu Osnovne škole Augusta Harambašića koju sam kao pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije obišla i prije godinu dana dok su radovi bili u tijeku. Vrijednost investicije je nešto više od šest milijuna kuna, a novoobnovljena škola sada je ugodan prostor za boravak svih osnovnoškolaca i njihovih profesora. Često razgovaram s Draženom Trcovićem o svim onim projektima koje je nužno provesti na području grada Donjeg Miholjca kako bi on ostvario svoj puni potencijal i razvio se u moderan srednjoeuropski grad. Iako nisu izostale investicije Osječko-baranjske županije zahvaljujući kojoj je osim energetske obnove škole, rekonstruiran i adaptiran prostor Doma zdravlja te je nabavljena kvalitetna medicinska i tehnička oprema u vrijednosti nešto više od 3,5 milijuna kuna, nedostajalo je više inicijativa aktualnog gradonačelnika zahvaljujući kojima bi Donji Miholjac postao ugodnije mjesto za život te napokon uhvatio korak s ostalim uspješnim jedinicama lokalne samouprave – kazala je ministrica Tramišak.

Kandidat za gradonačelnika i gradski vijećnik u prošlom sazivu, Dražen Trcović zahvalio se ministrici Tramišak na dolasku te je istaknuo kako će svojom vizijom i snagom pokrenuti pomalo uspavani grad te ga iniciranim projektima dovesti na mjesto koje njegovi sumještani zaslužuju.

– Zahvaljujem se ministrici Tramišak na dolasku u Donji Miholjac i sudjelovanju u realizaciji najvažnijih projekata na području grada, donedavno kao pročelnica u Osječko-baranjskoj županiji, a sada i kao ministrica. Ono što me zabrinjava su rezultati rada i angažmana gradonačelnika u svim ovim procesima zbog čega smatram da Donji Miholjac treba promjenu, svježinu i proaktivnost kako bismo uskoro dobili moderan i razvijen grad pun perspektive i mogućnosti napretka. Držim da svojom vizijom i angažiranošću mogu doprinijeti ostvarenju tog plana kako bismo oplemenili prostor u Donjem Miholjcu i podigli standard građana uz snažan razvoj gospodarstva, obrtništva i poljoprivredne proizvodnje. U svemu tome, njegovat ću suradnju s resornim ministarstvima, Osječko-baranjskom županijom i Vladom RH, inicirati projekte i tražiti njihovu podršku u realizaciji vrijednih investicija. A upravo su inicijative ono što je nedostajalo aktualnom gradonačelniku koji kao da je spavao protekle četiri godine zbog čega naš grad zaostaje u napretku u odnosu na druge općine i gradove u županiji – istaknuo je Trcović i pozvao sve sugrađane da mu u nedjelju poklone svoje povjerenje kako bi zajedno s njima stvorio grad kojim će se zajednički ponositi.

Podijelite ovu vijest s drugima: