#Neupitno za Podravsku Moslavinu, Donji Miholjac i Valpovo

Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić obišao je s kandidatima za svoje zamjenike Matom Lukićem i Josipom Miletićem Podravsku Moslavinu gdje su razgovarali s još jednim od osam pobjednika ovih lokalnih izbora i aktualnim načelnikom Dominikom Cerićem. Podravska Moslavina je jedna od manjih općina na području Osječko-baranjske županije, ali to se ne može reći ako pogledamo projekte koje realizira, uz povlačenje europskih sredstava.

– Moram istaknuti da Općina Podravska Moslavina većinu svojih projekata sufinancira iz europskih fondova ili ministarstava, a vjerujem da ćemo s načelnikom koji je preuzeo vođenje Općine u pola mandata uspješnu suradnju nastaviti i u budućnosti. Inače, o rezultatima mladog načelnika Cerića govori to da su mještani zadovoljni i da je on postao pobjednik samom predajom kandidacijskih lista – rekao je župan Ivan Anušić, naglasivši kako je Županija u projektima na području općine sudjelovala s oko milijun kuna.

Dominik Cerić je dodao kako ovakvu sinergiju želi zadržati i dalje te ju usmjeriti u realizaciju novih projekata. Dodao je da činjenica kako nema protukandidata pokazatelj da protekle dvije godine otkako je preuzeo odgovornost vođenja Općine razvijaju dobre projekte, a isto planira učiniti i u budućnosti. I baš je zato, ističe, jako važno izaći na izbore i podržati župana Ivana Anušića jer je to garancija nastavka provedbe projekata te razvoja Podravske Moslavine i cijele Osječko-baranjske županije.

Kandidati su potom obišli gradsku organizaciju HDZ-a Grada Donjeg Miholjca gdje ih je dočekao kandidat za gradonačelnika Dražen Trcović. On se zahvalio županu Ivanu Anušiću na podršci i istaknuo da želi biti pokretač razvoja svog grada koji će iznositi ideje i inicijative te biti predvodnik modernog Donjeg Miholjca u kojem će biti vidljive gospodarske i infrastrukturne promjene.

– Zahvaljujem se županu Ivanu Anušiću na svoj energiji i trudu koji je uložio u brojne projekte na području Donjeg Miholjca, prije svega izgradnji Srednje škole koja je u poodmakloj fazi. Pred nama je razdoblje intenzivnog dijaloga i suradnje s gospodarstvom, s obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovcima o kojima ovisi unaprjeđenje života naših sugrađana. Želja nam je zadržati mlade ljude na našem području, a to možemo samo kvalitetnim mjerama i razvojnim programima – kazao je Trcović.

– Jedan od najvažnijih projekata u Donjem Miholjcu, a o kojem se pričalo posljednjih 20-ak godina svakako je izgradnja Srednje škole, sada već u visokoj fazi završenosti. Ovaj projekt pokrenut je na inicijativu Osječko-baranjske županije koja je pripremila projektnu dokumentaciju i iznašla dio sredstava za izgradnju. Međutim, Donjem Miholjcu godinama nedostaje inicijative koje ja kao župan očekujem od svih načelnika i gradonačelnika, a Županija je tu u svakom trenutku da pomogne i nađe način da se nešto pokrene. Iz tog razloga podržavam Dražena Trcovića jer je on čovjek koji ima snagu realizirati kvalitetne investicije i učiniti ovaj grad ugodnijim mjestom za život – zaključio je Anušić.

Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić obišli su i stranačku organizaciju Grada Valpova gdje su se susreli s kandidatom za gradonačelnika Tomislavom Čamagajevcem i kandidati s HDZ-ove liste. Svjesni teške situacije u Valpovu složili su se da je financijska konsolidacija prioritet u novom mandatu.

– Nažalost, Grad Valpovo je u prilično teškom financijskom i kulturološkom stanju. Zbog toga moramo zamoliti birače da to promijene izlaskom na birališta 16. svibnja i da nas podrže u donošenju nužnih promjena za ovaj grad. Ova lista koju smo danas predstavili i ja kao kandidat za gradonačelnika jamčimo da će grad dobiti ono što zaslužuje. Trenutna gradska vlast bira kojim će se interesnim skupinama nešto omogućiti, dok ostalima zatvara vrata. To se mora promijeniti jer svi zaslužuju jednak tretman. Naša prva zadaća je da konsolidiramo gradske financije, nakon čega se moramo okrenuti projektima financiranim europskim sredstvima kojima možemo značajno poboljšati infrastrukturu i gospodarske prilike – rekao je Čamagajevac.

Župan Ivan Anušić istaknuo je da podržava angažman i želju za napretkom svoga grada koju ima Tomislav Čamagajevac, uvjeren da će njegovim dolaskom na vlast suradnja sa Županijom biti puno kvalitetnija nego u proteklom mandatu.  

– Osječko-baranjska županija je u protekle četiri godine na područje grada Valpova izravno investirala 26 milijuna kuna kroz razne projekte, prije svega energetske obnove zgrada javne namjene i dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu te besplatan školski obrok za osnovnoškolce. Ipak, smatram da Grad Valpovo može i mora bolje, nedostaju inicijative i prijedlozi, ali i šira suradnja gradonačelnika s ostalim subjektima poput Županije, Vlade RH i ministarstava. Ja sam se kao župan prema svim čelnicima postavio jednako, bez obzira na stranačku pripadnost jer želim razvijati Županiju ravnomjerno – kazao je župan Anušić.

Kandidat za zamjenika župana Mato Lukić dodao je da je i sam, kao ravnatelj DZ OBŽ imao priliku surađivati s jedinicama lokalne samouprave, prije svega kroz projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite.

– Valpovo je jedno od onih mjesta u našoj Županiji u koje se puno ulagalo, međutim nismo imali taj feedback u suradnji od strane lokalne vlasti. Nadam se da će se dogoditi određene promjene, prije svega na korist građana grada Valpova koji zasigurno zaslužuju bolje – rekao je Lukić.

Podijelite ovu vijest s drugima: