Hrvoje Topalović predstavio kandidaturu za novi mandat na čelu Općine Đurđenovac

Aktualni načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, predstavio je svoju kandidaturu za novi mandat na čelu općine, a podršku mu je pružio potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Tom je prilikom predstavio najveće završene projekte Općine u proteklom četverogodišnjem razdoblju te izdvojio one koje će realizirati u budućem mandatu, a kandidaturu je, kaže, prihvatio iz nekoliko razloga.

– Jedan od najvažnijih razloga moje nove kandidature je povjerenje Općinskog odbora HDZ-a da i dalje vodim općinu, zatim podrška župana Ivana Anušića i premijera Andreja Plenkovića, ali i podrška mojih sugrađana – objasnio je Topalović te izdvojio niz uspješno realiziranih projekata općine za vrijeme svog mandata na njezinom čelu.

– Prije svega moram izdvojiti projekt od mog dolaska na mjesto načelnika, a to je da smo financijski konsolidirali proračun Općine i to smatram jedim od najvećih projekata jer to je bio uvjet za sve druge općinske projekte koje smo nakon toga uspješno realizirali. Moram svakako izdvojiti izgradnju vodoopskrbne mreže za svih 14 naselja općine, zatim izgradnju vodocrpilišta, jednog od najmodernijih u ovom dijelu Hrvatske u vrijednosti od 21 milijun kuna, financiran EU sredstvima, a izdvojio bih i izgradnju nove sportske dvorane – kazao je Topalović te dodao da odličnu suradnju ima i s Osječko-baranjskom županijom.

– Sa Županijom smo realizirali niz projekata među kojima bih izdvojio energetsku obnovu Osnovne škole Josipa Juraja Strossmayera i školsko-sportske dvorane te doma zdravlja u Đurđenovcu, zatim realizaciju projekata komunalne i cestovne infrastrukture među kojima izdvajam izgradnje nerazvrstanih cesta, više od 20 km pješačkih staza u gotovo svim naseljima općine, izgradnju društveno-vatrogasnih domova, groblja i kuća oproštaja, a posebno uređenje starog i izgradnju novog dijela dječjeg vrtića “Jaglac” koji će biti korišten za jasličke skupine. Moram spomenuti i projekt koji možda nije financijski najvrjedniji, ali je po meni posljedica najpravednije odluke Osječko-baranjske županije, a to je pokretanje programa ”Školski obrok za sve” kojeg smo i mi podržali. Ovaj projekt onemogućava bilo kakvu diskriminaciju djece u školi, a i velika je pomoć svim roditeljima – zaključio je Topalović te izdvojio nekoliko projekata koji su u fazi realizacije.

-Povijesni projekt za našu Općinu, vrijedan 140 milijuna kuna je izgradnja sustava aglomeracije Sušine-Đurđenovac koja donosi kanalizaciju za cijelu općinu. Za ovaj projekt ishodili smo svu potrebnu dokumentaciju, dobili zeleno svijetlo Vlade RH te dobili odluku Jaspersa, tijela EU koji podržava financiranje ovog projekta, a tu je i projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora koji je pri kraju te natkrivene tržnice u središtu Đurđenovca – zaključio je Topalović.

Podršku načelniku Topaloviću pružio je i potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, pohvalivši njihovu dosadašnju suradnju.

-Osječko-baranjska županija u ovu je općinu u proteklom mandatu investirala 17,5 milijuna kuna i moram reći kako je svaka kuna itekako opravdana i utrošena na odlične projekte. Zato i danas čvrsto kao župan stojim iza Hrvoja Topalovića kao dosadašnjeg i budućeg načelnika. Nadam se njegovoj pobjedi i daljnjoj uspješnoj suradnji u realizaciji novih projekata i svega onoga što smo zamislili jer puno je toga još pred nama. Vjerujem da se vidimo vrlo brzo u novom radnom posjetu ovoj općini s novim projektima i novim planovima za boljitak mještana ove općine i naše Osječko-baranjske županije – zaključio je potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić. 

Podijelite ovu vijest s drugima: