Podrška HSLS-a na predstojećim lokalnim izborima

Predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak došao je u Osijek kako bi dao podršku HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Ivanu Radiću i Ivanu Anušiću na predstojećim lokalnim izborima.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić zahvalio se na podršci i istaknuo kako vjeruje u suradnju u realizaciji budućih projekata, kako na gradskoj tako i na županijskoj razini.

– Želja nam je pokazati širinu našeg političkog djelovanja, ali i širinu našeg političkog promišljanja i svega onog što želimo napraviti ne samo na županijskoj već i na gradskoj razini. Dario Hrebak je kao gradonačelnik Bjelovara pokazao kako učiniti iskorak u upravljanju jednim takvim sustavom, a takav način rada može preslikati i budući gradonačelnik Osijeka. Projektima, novom energijom, snagom i ljudima i novom vremenu u četverogodišnjem mandatu koji je pred nama pokazat ćemo da HDZ  prvi put, uzimajući odgovornost za vođenje grada Osijeka, ima snagu Osijek povesti naprijed. Uz potporu koalicijskih partnera siguran sam u pobjedu u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji”, rekao je Ivan Anušić.

Kandidat za gradonačelnika, saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić naglasio je da ako osvoji povjerenje građana na predstojećim izborima planira preslikati mnoge primjere dobre prakse i u Grad Osijek.

– Želimo uključivi Grad, želimo okupiti što širu koaliciju stranaka koji s nama jednako razmišljaju na programskoj razini. Kroz neko vrijeme obišao sam određene hrvatske gradove za koje smatram da su primjeri dobre prakse u radu, a koja se može primijeniti i u Osijeku. Jedan od takvih primjera je i Bjelovar, a to je i ono što sam obećao u svom predizbornom programu kojeg ćemo uskoro predstaviti. Ono na što se želim koncentrirati u budućem radu na čelu Grada su: transparentan proračun, da se vidi u što je utrošena svaka kuna javnog novca, digitalizacija gradske uprave, kako ne bismo dolazili u situaciju da se građevinske dozvole čekaju po devet mjeseci te jedna od dobrih stvari koje sam vidio u Bjelovaru jest snižavanje prireza na nula posto – kazao je predsjednik osječke organizacije HDZ-a, Ivan Radić.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak objasnio je da s Ivanom Anušićem i Ivanom Radićem dijeli slična razmišljanja kad je u pitanju upravljanje gradskim sustavom, transformacija i promjena trendova, ali i pomoć gospodarstvu.

– Zadovoljstvo mi je dati podršku Ivanu Anušiću koji se već pokazao kao župan, često surađujemo, znam kako razmišlja, posebno u dijelu koji se tiče podizanja standarda i zaustavljanja negativnih trendova u svojoj županiji. Također, u sličnim segmentima sam se pronašao i s Ivanom Radićem s kojim dijelim jednaku viziju razvoja i upravljanja sustavom kao što je gradska uprava. Bjelovar je najtransparentniji grad u Hrvatskoj, prvi smo to započeli i u Bjelovaru se zna kako se troši svaka kuna. Nakon 20 godina Bjelovar je ukinuo prirez iako su svi govorili da se to ne može. Mi smo ga ukinuli i postali smo prije godinu dana najveći hrvatski grad bez prireza, a prihodi su nam ne isti nego i malo veći. Moguća je brza transformacija, posebno uz pametno korištenje europskih sredstava i vjerujem da će se Ivan Radić  sa svojim timom pridružiti meni i Ivanu Anušiću u tom segmentu– zaključio je Hrebak.

Podijelite ovu vijest s drugima: