Ćurić: Prvenstvo kod dodjele zemljišta dati onima koji će zapošljavati mještane Čepina

Ukupna vrijednost projekta izgradnje prometne i komunalne infrastrukture gospodarske zone Čepin koja se prostire na ukupno 23 ha iznosi više od 13,3 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sufinancira sa 7,13 milijuna kuna, kao i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s još dodatnih 2,7 milijuna kuna.

Zonu kojoj uskoro treba uslijediti punjenje zainteresiranim poduzetnicima i investitorima obišao je i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Čepin i kandidat za načelnika Općine Čepin Vjekoslav Ćurić sa svojim timom, koji je tom prigodom naglasio kako je evidentno da je Gospodarska zona u Čepinu rezultat aktivne i razvojne politike Vlade RH na čelu s HDZ-om.

– Uz kružni tok, energetsku obnovu škole Miroslava Krleže i Vladimira Nazora, te područnih škola Beketinci i Čepinski Martinci, zgradu Doma zdravlja, rekonstrukciju važne prometnice Krbavske ulice ovo je kruna kapitalnih ulaganja Vlade RH i Osječko-baranjske županije
u općini Čepin. Iznimno nam je drago što su ministarstva odobrila sredstva da se izgradi ova gospodarska zona jer da je izgradnja ovisila o aktualnoj općinskoj vlasti tko zna da li bi se ovaj projekt uopće i započeo. Mještani Čepina su svjedoci da su im vladajući u općini prije svakih izbora obećavali gospodarsku zonu. Znajući da im je trebalo više od 10 godina da se
uopće pokrenu kada je riječ o gospodarskoj zoni, nameće se logično pitanje koliko će im trebati vremena da se ona popuni poduzetnicima, komentirao je po obilasku kandidat HDZ-a za načelnika Općine Čepin Vjekoslav Ćurić.

Predstavnici čepinskog HDZ-a upozorili su i kako su brojne druge općine u županiji već odavno napravile ovakve projekte, zaposlile lokalno stanovništvo i povećale proračunske prihode.

-Da je općina Čepin imala ažurnu i odgovornu vlast, koja ima viziju i koja uistinu želi raditi na dobrobit svih mještana onda bi ova zona odavno bila izgrađena i popunjena investitorima.
Mi smo zbog inertnosti vladajućih do sada izgubili na desetke milijuna kuna, a naši ljudi su morali tražiti poslove negdje drugdje. Da je bilo vizije i volje Čepin je odavno mogao, uz razvijenu gospodarsku zonu, biti perjanica razvoja Osječko-baranjske županije, uvjeren je Ćurić.

Stoga HDZ Čepin kao jednu od svojih ključnih točaka predizbornog programa navodi upravo punjenje zone investitorima u kratkom roku, ali i radna mjesta za stanovnike općine Čepin, te transparentnu prodaju zemljišta.

– Kao odgovorna vlast, predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom, u idućem ćemo mandatu u vrlo kratkom roku popuniti zonu investitorima i nadoknaditi izgubljeno. Zahtijevat ćemo da glavni kriterij kod natječaja za kupnju zemljišta bude zapošljavanje lokalnog stanovništva, odnosno nezaposlenih osoba s područja općine Čepin. Naime, uvjereni smo kako je upravo to i svrha gospodarske zone, odnosno najveću korist od nje moraju imati upravo mještani općine Čepin, poručio je Ćurić.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •