Valpovo se može razvijati samo sinergijom svih razina vlasti

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić danas je posjetio HDZ-ovu gradsku organizaciju u Valpovu, gdje se, u skladu s epidemiološkim mjerama, susreo s kandidatom HDZ-a za gradonačelnika Valpova na nadolazećim lokalnim izborima Tomislavom Čamagajevcem.
Razgovarali su o projektima koje je tijekom posljednje četiri godine na području Valpova realizirala Osječko-baranjska županija koju vodi Anušić. Ravnomjeran razvoj cijele županije, pokazuje se i kroz investicije na području Valpova gdje je do sada u segmentima gospodarstva, školstva, zdravstva i cestovne infrastrukture uloženo više od 22 milijuna kuna županijskih sredstava. Iznosi su i veći kada se dodaju redovita sufinanciranja kroz brojne županijske potpore za poduzetništvo, obrtništvo i poljoprivredu.
U Valpovu su energetski obnovljene Osnovna škola Matije Petra Katančića i Osnovna škola Ladimirevci, a projekti su vrijedni više od 10 milijuna kuna, kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita, valpovački je dom zdravlja opremljen s gotovo milijun i četiristo tisuća kuna vrijednom opremom kako bi podigli razinu kvalitete zdravstvene usluge. Obnovljene su brojne ceste, napravljen kružni tok u Valpovu te je tijekom 2018. i 2019. godine Županija za izgradnju Doma kulture „Fabijan Šovagović“ i vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci izdvojila 1,7 milijuna kuna.
– Raduje me i poziv i interes našeg kandidata za gradonačelnika Valpova Tomislava Čamagajevca jer je time pokazao da ga zanima rast i razvoj Grada. Županija je ulagala u Valpovo, kao i u druge gradove i općine bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti. Vjerujem kako će se dolaskom Čamagajevca na čelno mjesto Grada naša suradnja osnažiti te kako ćemo tada u Gradu Valpovu imati partnera – rekao je župan Anušić.
Čamagajevac je prilikom obilaska grada ukazao na brojne potrebe građana Valpova i prigradskih naselja ističući kako će njegov program biti razvojno usmjeren, a pratit će ulaganja s županijske i nacionalne razine.
– Posljednje četiri godine naš Grad nije bio sugovornik ni na regionalnoj ni na nacionalnoj razini što građani vide. Rezultat samovolje gradske uprave očituje se i u dugovanjima Grada koja su znatno veća nego dugovanja susjednih gradova, sufinanciranja kroz europske projekte nam nisu na dovoljno kvalitetnoj razini jer projekti nisu dobro pripremljeni, a većinu ključnih projekata osigurala je upravo Županija i Vlada RH. Vrtić u Ladimirevcima ne bi danas bio pun djece da nije Županija izdvojila gotovo 100 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju kako bi se uopće moglo aplicirati prema europskom novcu. Loše upravljanje gradom dovelo je i do raspuštanja Gradskog vijeća – rekao je Čamagajevac ističući kako građanima Valpova i prigradskih naselja treba uključiva, a ne isključiva politika koja će za cilj imati suradnju sa svim dionicima društvenog i političkog života te kako na prvom mjestu treba biti rast i razvoj Valpovštine što će uskoro građanima i predstaviti u svom izbornom programu.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •