PLENKOVIĆ U OSIJEKU: NASTAVIMO KONTINUITET RASTA I RAZVOJA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

 

Danas je u Osječko-baranjskoj županiji boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je održao sastanak s proširenim Županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije i županijskim izbornim stožerom za predstojeće parlamentarne izbore.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković govorio je o ulaganjima u istok Hrvatske s naglaskom na Osječko-baranjsku županiju gdje je u mandatu ove Vlade uloženo 4,6 milijardi kuna te je iznio svoja očekivanja za IV. izbornu jedinicu.

Razgovarali smo o pripremama za parlamentarne izbore i predstavio sam osnovne aspekte predizbornog programa. Očekujemo snažan angažman i veliku potporu birača u IV. izbornoj jedinici. To je posebno važno s obzirom na to da su se prihodi gradova, općina i županija povećali u mandatu ove Vlade za 258 milijuna kuna – istaknuo je Plenković.

Za mjere regionalnog razvoja tijekom posljednje je četiri godine iz državnog proračuna utrošeno 97 milijuna kuna, realizirano je ili su u tijeku investicije u cestovnu, lučnu i željezničku infrastrukturu na području županije vrijedne 3,3 milijarde kuna. Za mjere aktivne politike zapošljavanja isplaćeno je 412 milijuna kuna, a za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom do 5. lipnja isplaćeno je 182 milijuna kuna.

Ovom je mjerom pomoći poslodavcima obuhvaćeno 27.560 zaposlenika što govori u prilog tome da je Vlada RH za vrijeme koronavirusa sačuvala na desetke tisuća radnih mjesta na području naše županije – rekao je Ivan Anušić.

U poduzetništvo je sve skupa u posljednje četiri godine uloženo 242 milijuna kuna, a u demografske mjere 90 milijuna kuna. Podignute su i naknade za socijalne mjere, a odnedavno je majkama njegovateljicama naknada podignuta sa 2.500 na 4.000 kuna.

Ova je Vlada pokazala da računa na Slavoniju i Baranju i da Slavonija i Baranja mogu računati na potporu s državne razine. Danas je puno jednostavnije razvijati projekte s Vladom koja je siguran i pouzdan partner i zato je važno da zadržimo kontinuitet u iduće četiri godine – zaključio je Anušić.

Projektom Slavonija, Baranja i Srijem kojim je za pet slavonskih županija do sada ugovoreno gotovo 13 milijardi kuna, dodatno se ulaže u gospodarstvo, poljoprivredu, socijalnu politiku i ostale razvojne segmente društva kako bi se osnažio istok Hrvatske. Kontinuitet je to rasta i razvoja kojeg će građanima Slavonije, Baranje i Srijema ponuditi Hrvatska demokratska zajednica na svojoj listi za Hrvatski sabor u IV. Izbornoj jedinici.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •