OSIJEK: NACIONALNI DAN MLADEŽI HDZ-A

Jučer je u Osijeku započeo službeni program povodom Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a koji se održava od 11.-13. listopada 2019.

Više od 300 mladih iz cijele Hrvatske okupilo se jučer u dvorani Bells kako bi nakon godinu mandata novog vodstva, kojem je na čelu Ivan Vidiš, analizirali učinjeno te odredili strateške ciljeve za daljnje djelovanje.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš istaknuo je kako je cilj stranke privlačiti nove članove koji imaju znanja i vještine s kojima mogu pridonijeti stranci, ali i široj zajednici.

Došlo je vrijeme da napravimo svojevrsnu reviziju, da vidimo koje mjere su ostvarene na naš prijedlog, a uz pomoć Vlade RH. Također, ovo je prilika i da vidimo što je to sve Vlada RH za mlade u Hrvatskoj napravila. Svojim prijedlozima nastojimo pomoći i aktivno sudjelovati, u kontaktu smo s resornim ministrima.“- rekao je Vidiš te naglasio kako će se nastojati raditi na nastavku programa „Biraj bolju budućnost“ na kojemu su ojačane mjere samozapošljavanja i pripravništva.

Svečanost su uveličali i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kao i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković koji su u svojim govorima nastojali motivirati mlade za buduće društveno i političko djelovanje te da čuvaju vrijednosti na kojima počiva Hrvatska i HDZ.

Okupljene mlade pozdravili su i domaćini, također potekli iz Mladeži HDZ-a, Ivan Radić, predsjednik osječkog HDZ-a te saborski zastupnik Domagoj Mikulić.

Na kraju službenog dijela programa dodijeljene su nagrade za posebno aktivne članove i najbolju organizaciju Mladeži, a ministrica Vesna Bedeković dobila je priznanje za “veleposlanicu Mladeži” dok je nagradu za “ministra prijatelja Mladeži” dobio ministar Marko Pavić.

Danas su na rasporedu stručne i tematske radionice, turistički obilazak Osijeka, posjet azilu i šetnja sa psima te nogometna utakmica između kontinentalne i jadranske Hrvatske dok će mladi sutra prije povratka posjetiti dom za nezbrinutu djecu.

Mlade će danas posjetiti i Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a.

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •