ZNANJEM I SPOSOBNOSTIMA GRADIMO HRVATSKU ZA GENERACIJE

Kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za EU izbore posjetili su Osječko-baranjsku županiju.

Obilazak su započeli u Baranji, u Batini (Općina Draž), gdje se uz pomoć europskih fondova izgradilo pristanište za kruzere koji plove Dunavom. Projekt vrijedi 15 milijuna kuna, od čega je 8 milijuna bespovratnih EU sredstava.

Potom su u obližnjem Gajiću, također u Općini Draž, posjetili OPG Filakov. Tri generacije te obitelji rade zajedno i godišnje proizvedu 500 tona rajčice te po 200 tona paprike i krastavaca. Sa 7.5 milijuna kuna iz EU fondova okrenuli su se hidroponskoj proizvodnji povrća i izgradili 11.600 m2 plastenika. Odličan primjer korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja RH.

Nova postaja – Beli Manastir. Na glavnoj gradskoj šetnici razgovarali su s građanima o važnosti skorašnjih izbora za Europski parlament i mogućnostima koje EU fondovi pružaju za rast i razvoj svim hrvatskim krajevima.

U Općini Darda obišli su pak novouređeno središte istoimenog mjesta, projekt vrijedan 27 milijuna kuna, od čega je čak 25.7 milijuna EU sredstava! I u Osječko-baranjskoj županiji vidi se da je Hrvatska postala veliko gradilište zahvaljujući novcu iz europskih fondova!

Za kraj još jednoga uspješnog dana, kandidati Plave skupine posjetili su i Valpovo i Donji Miholjac gdje su na središnjem skupu pred brojnim članovima i simpatizerima naše stranke, predstavili i sebe i pobjednički Program „Hrvatska za generacije“.

“U EP-u sam se najviše bavila vanjskom politikom, zaštitom okoliša, sigurnošću, kvalitetom hrane, javnim zdravljem i, naravno, Pelješkim mostom. Imala sam diljem Hrvatske i veliku kampanju „Fight&Win“ – za borbu protiv raka i podizanje svijesti građana o važnosti prevencije te opake bolesti. I u Hrvatskom saboru, po uzoru na Europski parlament, osnovana je neformalna grupa „Zastupnici protiv raka“.” – naglasila je kandidatkinja za EU parlament Dubravka Šuica te dodala kako se bavila i proširenjem te europskim putom BiH i (ne)ravnopravnošću hrvatskog naroda u njoj.

“Kada je riječ o Srbiji, zalažemo se za proširenje, ali samo ako ispuni sve stroge uvjete i kriterije. Oni su mogli otvoriti pregovaračka poglavlja, ali ih neće moći zatvoriti sve dok se ne riješi pitanje nestalih osoba iz Domovinskog rata, sve dok ne vrate kulturno blago koje su ukrali tijekom velikosrpske okupacije i sve dok hrvatska manjina u Srbiji ne bude uživala ista prava kao i srpska manjina u Hrvatskoj. Ispod toga Hrvatska neće ići.” – zaključila je Šuica.

Uz Šuicu, građanima Osječko-baranjske županije ovom su se prilikom predstavili i Nikolina Brnjac, Goran Pauk i Tomislav Sokol i Stjepan Ribić.

ZAVRŠNI SKUP HDZ-A – IZBORI ZA EU PARLAMENT

U subotu 18. svibnja će se u Ciboni održati veliki skup HDZ-a na kojem će sudjelovati njemačka kancelarka Angela Merkel, jedna od najvažnijih svjetskih političarki, i glavni kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber te time iskazati snažnu potporu našoj pobjedničkoj listi i predsjedniku Plenkoviću.

U nedjelju 26. svibnja izbor je na hrvatskim građanima, izbor između populista koji obećavaju nešto što ne mogu izvršiti i ozbiljnih ljudi koji razumiju politiku, razumiju europske poslove i koji će svojim znanjem i sposobnostima graditi Hrvatsku za generacije!

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •