HRVATSKA ZA GENERACIJE – KANDIDATI HDZ-A KAMPANJU ZAPOČELI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Pod sloganom „Hrvatska za generacije“ jučer je kampanju za izbore za Europski parlament u Osječko-baranjskoj županiji započelo šest kandidata Hrvatske demokratske zajednice. Nositelj liste Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić obilazak su započeli u općini Drenje u posjetu OPG-u Kolak. Obitelj Kolak izvrstan je primjer kako koristiti sredstva iz europskih fondova jer su za farmu muznih krava i tovne junadi povukli osam milijuna kuna bespovratnih sredstava i time osigurali ostanak svoje obitelji u Slavoniji. Farma Branka Kolaka nalazi se u Potnjanima u Općini Drenje i zapošljava čak 19 ljudi i ogledan je primjer uspješnog i modernog, digitaliziranog, obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva razvijenog na temelju sredstava iz EU fondova i kredita HBOR-a.

Tom prilikom nositelj liste Karlo Ressler izjavio je da je zajednička poljoprivredna politika jedna od središnjih smjernica djelovanja Europske unije, a ovaj OPG primjer kako se uz pomoć EU sredstava hrvatsko selo može razvijati, a poljoprivredne djelatnosti automatizirati kako bi se, u svrhu konkurentnosti, postigao maksimalno mogući učinak uz što niže troškove.

– Upravo nam je želja predstaviti konkretne prednosti koje Hrvatska ima kao članica Europske unije, drago mi je da smo krenuli kampanju iz Osječko-baranjske županije jer želimo pokazati kako ćemo kao zastupnici u EU parlamentu voditi računa o ravnomjernom razvoju te dodatno intenzivirati Projekt Slavonija, Baranja i Srijem i potaknuti modernizaciju naših sela – rekao je Ressler.
Kandidati su se na đakovačkom Korzu družili s mještanima Đakovštine nakon čega je u Osijeku održan Okrugli stol gdje je iskustva i rezultate korištenja europskog novca u privatnom sektoru predstavio Mario Turalija, zamjenik predsjednika uprave HAMAG BICRO-a, a pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko- baranjske županije Nataša Tramišak predstavila je iskustva i rezultate korištenja europskog novca u javnom sektoru s naglaskom na izvrsne rezultate koje ima Osječko-baranjska županija. Tijekom Okruglog stola svoje je dugogodišnje iskustvo rukovođenja najvećom razvojnom agencijom na istoku Hrvatske predstavio ravnatelj JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i kandidat na izborima za EU parlament Stjepan Ribić.

– Politika Europske unije nije vanjska politika Hrvatske nego naša svakodnevica. Svojom prisutnošću u Europskom parlamentu borit ćemo se za interese istoka Hrvatske. Novi saziv EU parlamenta će donositi i novi europski proračun i izuzetno je važno biti prisutan i glasno govoriti o prioritetima koje istok Hrvatske, ali i cijela Hrvatska trebaju – rekao je Stjepan Ribić, ravnatelj JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i kandidat na listi HDZ-a.

– Na našoj pobjedničkoj listi zastupljene su sve hrvatske generacije. Ona je sjajna kombinacija iskustva i mladosti, Domovinskog rata i budućnosti, narodnjačko-demokršćanskih vrijednosti i stručnosti. Tko god s nje bude izabran, znat će kvalitetno zastupati hrvatske nacionalne interese u EP-u i nuditi odgovore na suvremene izazove – rekao je Stjepan Adanić.
Kandidati su u društvu župana Osječko-baranjske županije i predsjednika županijske organizacije HDZ-a Ivana Anušića obišli i radove u Sveučilišnom kampusu u Osijeku financirane kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Prvi posjet Osječko-baranjskoj županiji završili su u Našicama, a tijekom druženja s građanima Našica i našičkog kraja govorili su o nizu tema ključnih za razvoj Slavonije i Branje.

 

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •