Jurislav Babić novi je predsjednik HDZ-ove Akademske zajednice Osječko-baranjske županije

Dana 27. ožujka 2018. godine održana je izborna skupština Akademske zajednice “Dr. Ante Starčević” Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije.

Skupštinu su svojim dolaskom podržali i predsjednik Akademske zajednice Hrvatske demokratske zajednice akademik Ivica Kostović, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, prof.dr.sc. Drago Šubarić i doc.dr.sc. Dinko Čutura potpredsjednici akademske zajednice HDZ-a, saborski zastupnik Vlatko Kopić i drugi.

“Vrlo bitno je da mi unutar Hrvatske demokratske zajednice imamo jednu takvu organizaciju i vjerujem kako ćemo dalje nastaviti raditi kao do sada. Imamo ogromnu odgovornost i obavezu pokrenuti ne samo Osječko-baranjsku županiju nego cijelu istočnu Hrvatsku što smatram da naša županija svojom veličinom, ali I kvalitetom ljudi ima potencijala učiniti.” – rekao je u pozdravnom govoru predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ivan Anušić.

Predsjednik AZAS HDZ-a akademik Ivica Kostović naglasio je kako je Osijek sveučilišni grad te kako je zadatak ove akademske zajednice zadržati mlade ljude te povezati Sveučilište i poslovni sektor. Osječko-baranjska Akademska zajednica Dr. Ante Starčević druga je po veličini HDZ-ova akademska organizacija u Hrvatskoj.

Jednoglasno je izabran novi predsjednik Akademske zajednice Osječko-baranjske županije prof.dr.sc. Jurislav Babić, koji je preuzeo funkciju od dosadašnjeg predsjednika prof.dr.sc. Srećka Tomasa. Prof. dr. sc. Jurislav Babić, rođen je 1978. Godine, diplomirao je 2002., a doktorirao 2007.godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Od 2002. zaposlen je na PTFOS-u
i danas obnaša dužnost dekana.
Kao gostujući nastavnik izvodi ili je izvodio nastavu na stručnom studiju Prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Požegi te na preddiplomskom i diplomskom studiju na Agronomsko prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Mostaru. Objavio je 87 znanstvenih i stručnih radova te 6 poglavlja u knjigama.
Zbog ostvarenih rezultata znanstvenog rada prof. dr. sc. Jurislav Babić dobio je godišnju nagradu Hrvatske akademije tehničkih znanosti za mlade znanstvenike Vera Johanides za 2007. godinu te nagradu Rikard Podhorsky za 2016. godinu.
Od 2015. godine redoviti je član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske kao i Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Društva kemijskih inženjera i tehnologa te Udruge bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek — TehnOS.
Glavni je urednik časopisa Croatian Journal of Food Science and Technology te je član uređivačkih odbora 4 međunarodna znanstvena časopisa.
Bio je ili je još uvijek član različitih povjerenstava, radnih grupa Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilišta u Osijeku i dr.

Na skupštini je jednoglasno izabrano i dvadeset članova Županijskog odbora akademske zajednice Dr. Ante Starčević HDZ-a Osječko-baranjske županije i to su:

1. dr. sc. Željka Šapina
2. prof.dr.sc. Maria Glasnović
3. Romana Osekovac
4. dr.sc. Bruno Dernaj
5. prof.dr.sc. Željko Vranješ
6. Dragica Pavlić
7. Vlatko Kopić
8. doc. dr. sc. Željko Zubčić
9. prof. dr.sc. Srećko Tomas
10. Marin Hrastović
11. prof.dr.sc. Miljenko Brekalo
12. Marko Eljuga
13. prof.dr.sc. Josip Galić
14. Dragan Anočić
15. Ivana Kišćinal
16. prof.dr.sc. Ivica Mihaljević
17. Sanja Rogoz Šola
18. Sanja Pešić
19. Doc dr sc. Dalibor Divković
20. Prof.dr.sc. Jerko Barbić

Također je izabrano petnaest izaslanika na Sabor Akademske zajednice Dr. Ante Starčević Hrvatske demokratske zajednice koji će se održati u travnju 2018. Godine u Zagrebu:

1. prof.dr.sc. Srećko Tomas
2. Željka Vrebac
3. Tihomir Čuljak
4. prof.dr.sc. Miljenko Brekalo
5. prof.dr.sc. Željko Vranješ
6. prof.dr.sc. Josip Galić
7. mr.sc. Marko Eljuga
8. dr.sc. Bruno Dernaj
9. Damir Čavajda
10. Ivana Dorić Suver
11. Krešimir Kurtović
12. prof.dr.sc. Ivica Mihaljević
13. Romana Osekovac
14. Sanja Rogoz Šola
15. mr.sc. Ivanka Orkić Krajina

Podijelite ovu vijest s drugima: