HDZ Grada Osijeka osniva stručne stranačke odbore, a u Gradskom vijeću ostaje oporba

U službenim prostorijama HDZ-a Osječko-baranjske županije danas (29. ožujka 2018.) održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić zajedno s predsjednikom županijske organizacije HDZ-a i aktualnim županom Ivanom Anušićem izložio plan rada gradske organizacije stranke za naredno razdoblje te izvijestio javnost o osnivanju stručnih odbora HDZ-a.

Pritom je Radić istaknuo kako Gradski odbor HDZ-a nema namjeru politizirati ili sudjelovati u trgovačkim dogovorima i klijentelizmu, već planira zajedno sa svojim gradskim vijećnicima ostati oštra, ali konstruktivna oporba u Gradskom vijeću Grada Osijeka te pomno pratiti rad aktualne gradske uprave i upozoravati na njezine propuste.

„U tijeku je osnivanje stručnih odbora kojima će pokriti sve sfere života u gradu, a vodit će ih stručnjaci ovisno o djelokrugu odbora. Bavit će se svim važnim pitanjima gradske razine, a posebice pitanjima  gospodarstva, školstva, investicija i korištenja mogućnosti EU fondova. Iako će odbori djelovati u okviru stranke, pozivam sve zainteresirane građane koji smatraju da bi mogli svojim znanjem i umijećem doprinijeti radu odbora, da se aktivno uključe u rad odbora kako bi odgovorno i stručno analizirali gradske problemi te za njih iznašla kvalitetna rješenja koja bi se ponudila  građanima Osijeka.“- rekao je Radić.

Ukazao je da HDZ ima namjeru pokazati što se sve može učiniti kada se upravlja odgovorno, poduzetno, pošteno i transparentno, kako se upravo radi u  Osječko-baranjskoj županiji, od kada joj je na čelu župan Ivan Anušić.

„U potpunosti podržavam plan rada Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka i osnivanje stručnih odbora jer smatram kako je vrlo korisno i kvalitetno što je sustav posložen tako da je moguće sinergijski  djelovati  od grada, preko županije, do  Vlade i ministarstava. HDZ i u gradu i županiji namjerava i u budućnosti djelovati progresivno i afirmativno, tako da podupire i usmjerava one  projekte  koji su dobri, a one koji nisu, na njih ukazivati i predlagati rješenja.“- rekao je županijski predsjednik HDZ-a Anušić te dodao kako unatoč objektivnoj mogućnosti za preslagivanje većine u  Gradskom vijeću Grada Osijeka HDZ to neće činiti jer smatra da bi to bila neprincipijelna koalicija. Nastavit će, kaže, i na gradskoj razini raditi strateški, principijelno i planski kako bi na izborima 2021. godine preuzeli odgovornost za vođenje grada Osijeka i nastavili u drugom mandatu voditi ovu županiju.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •