HDZ VALPOVŠTINE SVEČANO OBILJEŽIO 28. OBLJETNICU OSNUTKA

 

Povodom dvadeset i sedme obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice Valpovštine u Valpovu je u subotu, 28. siječnja, u Centru kulture Matija Petar Katančić Valpovo održana svečana sjednica HDZ-a Valpovo. Uz prigodan program osnivači tamošnjeg HDZ-a prisjetili su se prvih dana stvaranja Hrvatske demokratske zajednice kao temelja za stvaranje samostalne i suverene države Hrvatske.
Simbolično je i da je na mjestu održavanja 28. obljetnice, današnjeg Centra kulture Matija Petar Katančić, 20. siječnja 1990. godine u tadašnjoj zgradi kina održana osnivačka skupština stranke.
Sjednici su nazočili uz brojne članove i simpatizere uvaženi gosti i izaslanici državnog i stranačkog vrha među kojima i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvitka i europskih fondova, kao izaslanica predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, predsjednik HDZ-a Grada Osijeka, Dubravko Kučinac, tajnik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnici Vlatko Kopić i Domagoj Mikulić, Tomislav Ivić, državni tajnik u Ministarstvu obrane, Goran Ivanović i Petar Lagator, zamjenici župana Osječko-baranjske županije, Josip Škorić direktor Hrvatskih cesta te Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda kao i brojni predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a Valpovštine, osnivači HDZ-a te koalicijski partneri u Gradskom vijeću Grada Valpova.
Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić pozvao je članove stranke, simpatizere i prijatelje HDZ-a na zajedništvo, ističući kako sve svoje napore, znanja i rad treba usmjeriti u napredak Osječko-baranjske županije.


Goste svečane sjednice pozdravila je i izaslanica Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade i Hrvatske demokratske zajednice, Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvitka i europskih fondova.
Čestitavši na obljetnici, ukazala je na već vidljive pomake na temelju promjena vezanih za indeks razvijenosti te realizacijom cijelog niza projekata. Izrazila je zadovoljstvo porastom broja projekata usmjerenih na regionalni razvoj, a pri tome navela, da je iznos traženih sredstava iz EU fondova tri puta veći od raspoloživih, što svjedoči o zamahu na tom planu djelovanja. Govorila je i o prioritetima, nacionalnoj strategiji razvoja i aktivnostima koje se poduzimaju kako bismo spremni dočekali novi razvojni ciklus od 2020-do 2030. godine s jasnim i preciznim odrednicama, koje treba afirmirati kroz Europske fondove.


Prisutnima su se obratili i Goran Ivanović, povjerenik valpovačkog HDZ-a, Srećko Lovrinčević, Dragan Anočić i Ivo Zelić zaželjevši HDZ-u Valpovštine, ali i svim stanovnicima valpovačkog kraja više razvojnih projekata, radnih mjesta te gospodarskog i turističkog prosperiteta kako bi Slavonija i Baranja, baš kao nekad, ponovo bile poželjnim mjestom za život mladih obitelji.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 64
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •