IVAN ANUŠIĆ NA ČELU NACIONALNOG ODBORA ZA HRVATSKE BRANITELJE

 

Jučer je u Središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice. Na sjednici su čelnici stranke predvođeni predsjednikom Andrejom Plenkovićem razgovarali o aktualnim političkim temama, a Plenković je istaknuo kako je zadovoljan novim informacijama o suficitu državnog proračuna te kako je agencija Fitch Hrvatskoj  za jedan stupanj podignula kreditni rejting.

Na sjednici je izabrano i novo vodstvo stranačkih odbora, a predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i aktualni župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić  izabran je za predsjednika nacionalnog Odbora za hrvatske branitelje.

Podsjetimo, Anušić je maloljetni dragovoljac Domovinskog rata, nositelj vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak te donedavni saborski zastupnik i predsjednik Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora. Nakon što je na lokalnim izborima 2017. izabran za župana Osječko-baranjske županije, stavio je saborski mandat u mirovanje te sukladno tome i odstupio s mjesta predsjednika Odbora za ratne veterane. I kao župan, Anušić aktivno brine o braniteljskoj populaciji stoga je izbor osječko-baranjskog župana na predsjednika stranačkog Odbora potvrda njegovog dosadašnjeg rada u stranci, ali i na lokalnoj i nacionalnoj razini. Anušić je i član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

Odbor za hrvatske branitelje kao i drugi nacionalni odbori stranke, najavio je Plenković, bit će stručna podrška u radu Vlade Republike Hrvatske.

Jučer je obilježena 26. obljetnica međunarodnog priznanja RH te 20. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, pa je nakon zajedničke sjednice predsjedništva i Nacionalnog vijeća predsjednik Andrej Plenković građanima RH uputio čestitku:  “Sve to možemo zahvaliti prije svega u to doba državničkoj mudrosti i vođenju hrvatske politike, prvom predsjedniku RH i predsjedniku HDZ-a dr. Franji Tuđmanu, žrtvi hrvatskih branitelja, ali i tada već stasaloj hrvatskoj diplomaciji”, istaknuo je Plenković.

 

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 560
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •