SLUŽBENO OTVORENA SURADNJA ŽUPANA S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA

Župan Ivan Anušić danas je održao koordinacijski sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Osječko-baranjske županije na kojem se najviše govorilo o aktualnom stanju zajedničkih projekata te novim razvojnim mogućnostima i projektima za nadolazeće razdoblje. Na sastanku su prisutni bili svi gradonačelnici i načelnici iz redova Hrvatske demokratske zajednice ili njihovi zamjenici.

Župan je naglasio kako će svi započeti projekti biti nastavljeni, a da će se njihova realizacija u što većoj mjeri biti uz pomoć nacionalnih i EU fondova. Čelnicima općina i gradova najavio je snažniju potporu od strane županijskih službi u pripremi i realizaciji projekata, a naglasio je i kako će nakon ovog sastanka obići sve gradove i općine.

Županija će poduprijeti projekte Europske unije, a najviše one koji će rezultirati zapošljavanjem i proizvodnjom. U Osječko-baranjskoj županiji oformit će se tijela i upravni odjeli koji će zainteresirane uputiti kako najbolje i najkvalitetnije iskoristiti fondove EU, kako i na koji način napraviti projekte koji mogu biti kvalitetno implementirani prema Vladi i Ministarstvu RH, na taj ćemo ih način poticati i inicirati projekte koje oni trebaju sa svojih najnižih razina početi realizirati. Brojni su projekti otvoreni, ali se jedinice lokalne samouprave na njih ne prijavljuju iz brojnih razloga. Zato će im Županija u tome pomagati jer je svaki projekt bitan, a ako svaka općina i grad budu radili na takav način, kvalitetnom sinergijom projekata možemo stvoriti veću vrijednost i napredak Osječko-baranjske županije.“ – rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnici županijskih odjela i agencija potom su prisutne gradonačelnike i načelnike s područja Osječko-baranjske županije upoznali s aktualnim projektima te planovima za nadolazeće razdoblje. Za prisutne je nakon toga bila otvorena rasprava u kojoj su mogli sudjelovati sa svojim pitanjima i prijedlozima.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •