PREMIJER PLENKOVIĆ U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je obilazio Osječko-baranjsku županiju. U Đakovu je u društvu kandidata za gradonačelnika mladog HDZ-ovog aduta za oporavak Đakova i Đakovštine otvorio Ured za plaćanje u poljoprivredi. Potom su u društvu ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika i kandidata za župana HDZ-a Ivana Anušića prošetali gradom u srcu Slavonije te popili kavu s građanima.

Poslije Đakova, predsjednik Vlade RH Plenković, ministar Tolušić i Ivan Anušić stigli su u Osijek.  Dočekala ih je kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Šojat, te su se uputili u šetnju centrom Osijeka.

HDZ-ovi kandidati za čelne dužnosti u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji Ivana Šojat i Ivan Anušić imaju punu potporu vodstva stranke i mene osobno te sam uvjeren da će postići sjajne rezultate na lokalnim izborima 21. svibnja i svojom energijom realizirati programe koje su predstavili građanima.„-  izjavio je u Osijeku predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Kandidat za budućeg župana Ivan Anušić se zahvalio premijeru Plenkoviću na njegovom trudu i na sve češćim dolascima u Osječko – baranjsku županiju te što daje potporu njemu kao kandidatu za budućeg župana, a Ivani Šojat za buduću gradonačelnicu.

Upravo smo došli iz Đakova gdje smo  dobili konkretne potpore otvaranjem Ureda za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Jučer je potpisano u Zagrebu 117 milijuna kuna za izgradnju terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek koji se dodjeljuju  Lučkoj upravi Osijek. To su konkretne stvari koje smo naveli  u projektu Slavonija, i to  nisu samo projekti Europske zajednice nego i svi projekti koje Vlada i resorna ministarstva mogu ponuditi našoj Slavoniji  i siguran sam  da ćemo ostvariti odličan rezultat.” – izjavio je Anušić.

Pružanjem potpore premijera Plenkovića  kandidatu za župana Ivanu Anušiću i meni kao kandidatkinji za gradonačelnicu grada Osijeka nije floskula. Osijek je najvažniji ne samo meni i Osječanima  nego i premijeru koji je dosada itekako pokazao svoje ulaganje da Osijek konačno pređe prag stoljeća i uđe u 21. stoljeće.“ izjavila je kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Šojat.

Nakon toga su se svi uputili prema Belom Manastiru gdje su se kratko zadržali ispred bivše vojarne  gdje im je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Belog Manastira Tomislav Rob predstavio ideju kako iskoristiti napuštenu vojarnu u kojoj će u gradonačelničkom mandatu nakon 21. svibnja revitalizirati ovaj prostor na samom ulazu u grad i staviti na raspolaganje građanima. Premijer se s budućim županom i gradonačelnikom prošetao Belim Manastirom gdje je razgovarao s građanima.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •