RADNI SASTANCI: DRENJE, SATNICA ĐAKOVAČKA I VIŠKOVCI

Obilazak općina diljem Osječko-baranjske županije jučer je nastavljen radnim sastancima u Drenju, Satnici Đakovačkoj i Viškovcima. Slavko Dešić, načelnik Općine Drenje dočekao je Ivana Anušića, kandidata za župana Osječko-baranjske županije, s članovima izbornog stožera, te kandidata za gradonačelnika Grada Đakova Marina Mandarića sa suradnicima.

Dešić je načelnik Općine Drenje u dva mandata, a rekao je kako se ozbiljno pripremaju i za osvajanje trećeg te da pobjeda i na razini županije nikada nije bila sigurnija jer uz kvalitetnog kandidata svi nakon izbora priželjkuju suradnju koja će donijeti niz novih mogućnosti i projekata.

Naš kandidat za župana, gospodin Anušić, pomogao nam je i kao predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i kao saborski zastupnik koliko god je do sada mogao, a kao župan nam može pomoći samo još više budući da je suradnja sa Županijom ključna za niz nama značajnih projekata.“ – kazao je Dešić.

Anušić je rekao kako je činjenica da sadašnje županijsko vodstvo nije ostvarilo niz mogućnosti koje su im pružene te kako nikada nisu imali ideju i viziju napretka i razvoja.

Činjenica je da naša županija ne ide dobrih smjerom, dovoljno je pogledati statističke podatke koji nisu optimistični. Imamo najgoru demografsku sliku, prihode, BDP, nemamo razvojnih projekata, stojimo na mjestu dugi niz godina i gledamo kako ljudi odlaze. Vrijeme je za nove ljude koji žele, mogu i znaju kako našu županiju dovesti na pravi put. Put koji vodi prema boljitku i razvoju.“ – zaključio je Anušić.

Sljedeći radni sastanak održan je u Općini Satnica Đakovačka gdje su domaćini bili Vjekoslav Barišić, predsjednik općinske organizacije HDZ-a te Jozo Raič, kandidat za načelnika Općine Satnica Đakovačka.

Barišić i Raič ukazali su na niz problema s kojima se ova Općina susreće, od neadekvatnog općinskog prostora, sportske dvorane koja najviše nedostaje školarcima, nedostatka ljekarne i ambulante te dječjeg vrtića.

Ovo je samo dio nedostataka koje smo naveli, sve nam je ovo do sada bilo obećano od strane Županije da će biti napravljeno, ali niti jedan od ovih naših problema nije riješen, do danas niti jedan projekt nije razvijen. Vjerujemo da će nam Ivan Anušić, kao novi župan, biti na raspolaganju i da ćemo moći kroz EU projekte razvijati projekte koji su za naše mještane od velike važnosti.“ – rekao je Raič te naglasio kako je za njih značajna i suradnja s Gradom Đakovom.

Kandidat za župana Ivan Anušić rekao je kako su pred nama povijesni izbori jer je do sada bilo i previše vremena i prilika za one koji ne znaju te da vjeruje kako je pobjeda neupitna.

Županija ima potencijala u svim segmentima, a mi 12 godina nazadujemo. Možemo i moramo stvoriti uvjete kroz nove projekte kako bi mladi vidjeli svoju perspektivu i budućnost u našoj županiji.“ – naglasio je Anušić te naglasio kako su u njegov tim pozvani svi koji žele raditi i mijenjati stvari na bolje.

Radni sastanak je nastavljen u Viškovcima gdje su Mario Marijanović, kandidat za načelnika i Josip Rašić, kandidat za zamjenika načelnika Općine Viškovci bili domaćini.

Marijanović je rekao  kako je uspjeh Općine Viškovci i Osječko-baranjske županije zagarantiran ako napokon budemo imali sinergiju između državne, županijske i lokalne vlasti.

Sada je idealna prilika za dugo očekivanu sinergiju kako bi se projekti koje planiramo realizirali uz podršku Vlade RH i Županije na čelu s Ivanom Anušićem. Vjerujem u našu pobjedu.“ – rekao je Marijanović.

dre02 drenje3 drenje4 sat02 sat03 sat04 vis02 vis03 vis06

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 65
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •