RADNI SASTANCI: GORJANI I LEVANJSKA VAROŠ

S ciljem jačanja stranačke organizacije HDZ Osječko-baranjske županije nastavlja s radnim sastancima u gradovima i općinama. Jučer je stranačko vodstvo na čelu s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije posjetilo Gorjane i Levanjsku Varoš.

U Gorjanima im je dobrodošlicu poželio predsjednik općinske organizacije HDZ-a Gorjani Zvonko Majstorović koji je kazao kako je HDZ-ova organizacija u njihovoj Općini jača nego ikad te da su spremni za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. Načelnik Općine Gorjani Ivan Lović, pred brojnim HDZ-ovim članstvom Općine istaknuo je kako ne sumnja u novi načelnički mandat u svibnju ove godine.

O nama najbolje govore naši rezultati. Obnovili smo većinu značajnijih objekata u Općini, a tako ćemo i nastaviti u idućem razdoblju. Pred nama je niz započetih projekta koji se trebaju realizirati tijekom idućih nekoliko godina. Ovaj put, siguran sam, sve će ići puno brže. Nakon svibnja imat ćemo operativnog i snažnog župana Ivana Anušića koji je na svom primjeru pokazao kako se uz puno truda i rada mogu vrlo brzo vidjeti i rezultati.“ – kazao je Lović.

Anušić je rekao kako je zadaća HDZ-a preuzeti odgovornost za Osječko-baranjsku županiju. Tijekom posljednjih nekoliko godina, koliko je on na čelu županijske organizacije HDZ-a u OBŽ, HDZ niže pobjede na izborima. Isti trend nastavit će se, dodao je, i u svibnju ove godine jer jedino HDZ ima snagu i znanje koje je potrebno za vodstvo naše županije.

Ne mogu više gledati kako županija propada. U svojoj sam općini dobivao izbore u prvom krugu s više od 70% glasova zahvaljujući rezultatima. Smatram da je vrijeme za stepenicu više, jer imam snagu, znanje i volju pokrenuti Osječko-baranjsku županiju i učiniti je predvodnicom gospodarskog razvoja ovog djela Hrvatske.”– rekao je Anušić okupljenom članstvu i simpatizerima Hrvatske demokratske zajednice.

Nakon druženja u Gorjanima, županijsko je vodstvo posjetilo Levanjsku Varoš.

Načelnik Općine Levanjska Varoš upoznao je Ivana Anušića, kandidata za osječko-baranjskog župana s nizom projekata koji se provode i koje imaju u planu provoditi tijekom ove godine, ali i poteškoćama s kojima se susreću prilikom realizacije tih projekata.

Spremna nam je projektna dokumentacija za niz projekata. Imamo u planu još puno toga, no nedostaju nam sredstva za projektnu dokumentaciju. Osječko-baranjska županija do sada nije imala sluha u mjeri koja nam je potrebna i zato nismo imali priliku sufinanciranjem iz županijskog proračuna osigurati sredstva za pokretanje svih projekata. Naš općinski proračun je mali za sve ideje koje ima naš tim u Levanjskoj Varoši.“- rekao je Slavko Tidlačka, načelnik Općine Levanjska Varoš.

Veliki su im problem, kaže, i županijske ceste. Ako žele razvijati turističku ponudu, moraju imati uređene ceste kroz čitavu općinu. Za rekonstrukciju 15-tak kilometara županijskih cesta Županija je tražila rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i pripremu dokumentacije. Sve je pripremljeno, ističe Tidlačka, pa se već neko vrijeme čeka odluka županijskih vlasti.

Općina Levanjska Varoš želi brendirati  zdravstveni, sakralni i lovni turizam jer za njih ima velike potencijale. U tome ih podržava i Anušić, rekavši kako im kao saborski zastupnik, stoji na raspolaganju kao spona između nadležnih ministarstava i Vlade Republike Hrvatske.

Kao dugogodišnji načelnik, znam s kojim se problemima susrećete. I sam nailazio na nerazumijevanje županijske vlasti. Zbog toga ćemo kad preuzmemo vodstvo osječko-baranjske županije biti na usluzi svim građanima bez obzira na njihovu političku pripadnost. Županija treba biti poveznica između jedinica lokalne samouprave i nacionalne vlasti.“- zaključio je Anušić.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •