SONY DSC

TRIBINA: PREVECIJOM DO ZDRAVLJA

Jučer je u Velikoj gradskoj vijećnici u Belišću održana tribina  pod nazivom „Prevencijom do zdravlja“ koju i ove godine organizira Akademska zajednica dr. Ante Starčević HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Predsjednik HDZ-a grada Belišća Dragan Anočić kao domaćin i inicijator pozdravio je prisutne te se zahvalio Akademskoj zajednici i liječnicima KBC-a Osijek što su se odazvali ovoj tribini.

Njihovo znanje i iskustvo  od velikog je značaja svim građanima. Ne pružaju se često prilike poput ove tribine gdje građani Belišća imaju priliku s liječnicima razgovarati o zdravlju kao jednom od najvećih bogatstava koje imamo.“ – kazao je Anočić.

Organizator tribine i tajnik Akademske zajednice dr. sc. Bruno Dernaj predstavio je rad Akademske zajednice te pozvao građane da se pridruže radu Akademske zajednice i davanju svog doprinosa za opće društveno dobro.

Koordinator projekta „Prevencijom do zdravlja“ doktor medicine Vjeran Bogović predstavio je predavače doc. dr. sc. Silviju Canecki Varžić, dr. med. specijalisticu interne medicine i subspecijalisticu endokrinologije i dijabetologije koja je govorila o zdravoj prehrani i prevenciji dijabetesa.

Nadalje, Domagoj Loinjak, dr. med. specijalizant opće interne medicine govorio je o prevenciji srčanog udara i bolestima krvožilnog sustava, a Dino Budrovac, dr. med. specijalizant anesteziologije prisutne je upoznao s prevencijom akutne i kronične boli te liječenju iste.

Nazočni građani Belišća posebno su pohvali interakciju s liječnicima koji su hvalevrijednim savjetima i pojašnjenjem specifičnih situacija u prevenciji i liječenju njihovih zdravstvenih tegoba uvelike pomogli u shvaćanju i uputili ih u buduća postupanja.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •