SLAVONSKA PREMIJERA FILMA “SLIKE IZ ŽIVOTA RATNIKA”

Slike iz života ratnika, dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću Doktoru, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića, stiže u Slavoniju. Naime, film će biti prikazan u Osijeku, Našicama, Vukovaru i Tovarniku, a niže su navedene točne lokacije i vrijeme prikazivanja. Premijerama će nazočiti glavni protagonist filma Ivan Anđelić – Doktor i ekipa filma.

U Zagrebu je premijerno dvaput prikazan zbog velikog interesa, a glavnom akteru filma došli su se pokloniti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, hrvatski generali Miljenko Filipović, Ante Roso i Željko GlasnovićZvonimir Hodak, koji je bio odvjetnik brojnim Vukovarcima, film je ocijenio briljantnim. Početkom ožujka prikazan je i u Sinju, Splitu, Zadru i Vodicama gdje je također izazvao veliki interes gledatelja.

Vukovarski ratni heroj

Ivan Anđelić Doktor imao je sređen život kad je počeo rat. Živio je u Tovarniku sa ženom i dvoje djece, imao uhodan privatni posao i lijep život. Kada je vidio što se sprema protiv Hrvatske, stavio je sve svoje znanje i imovinu na raspolaganje, otišao na vojnu obuku i stao u obranu svoje domovine, a to je značilo i obranu vlastitog života.

Preživio je pakao Vukovara, a potom otišao u obranu Rame, odakle je podrijetlom. Bio je tri puta teško ranjen, ali se nikada nije predavao. Kao istinski zapovjednik u sve bitke išao je prvi, i što je najluđe kaže, ne smatra se hrabrim, više ludim, jer je išao tamo odakle su pametni bježali.

Istinski ratnik čija se riječ bespogovorno slušala, među svojim je suborcima bio autoritet i zakon, koji se uvažavao i poštovao. Tako je bilo u ratu, a danas se, u miru, bori za istinu, kao što se u Domovinskom ratu, borio za hrvatsku državu.

Slavonske premijere filma ”Slike iz života ratnika”:

Vukovar, 22. ožuljka 2017., Ružičkina kuća s početkom u 19 sati.
Tovarnik, 23. ožuljka 2017., Vila Tovarnik s početkom u 19 sati.
Našice, 24. ožujaka 2017., kino Doma kulture s početkom u 19 sati.
Osijek, 25. ožuljaka 2017., kino Urania s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan!

Ivan Anđelić - Doktor Marko Babić, Blago Zadro i Ivan Anđelić - Doktor Plakat

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •