SONY DSC

BELIŠĆE: PREDAVANJE O MOGUĆNOSTIMA PRIVLAČENJA SREDSTAVA IZ EU FONDOVA KROZ PROGRAME RURALNOG RAZVOJA

U petak 17. ožujka 2017. godine, u velikoj vijećnici Grada Belišća održano je predavanje na temu osnaživanja obrta, OPG-a i ostalih subjekata putem korištenja novčanih sredstava iz EU fondova kroz programe ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Predavanje je održano u suradnji dr. sc. Mirkom Pešićem iz Mipes consulting-a i Hrvatske demokratske zajednice Grada Belišća.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dragan Anočić izrazivši pri tome zadovoljstvo s temom koja je ključna za uspješan početak bavljenja poduzetništvom, temom koja je razvojna, uvijek aktualna i ona koja okuplja ljude.

“Potrebno je imati kvalitetnu ideju te istu znati jasno artikulirati. Na putu od održive ideje do realizacije potrebno je pronaći kvalitetnog savjetnika i suradnika na projektu, a upravo je cilj večerašnjeg okupljanja dobiti konkretne spoznaje o mehanizmima apliciranja projekata, ali i poveznica sa stručnim savjetnikom i projekt menadžerom, kakav je upravo naš gost predavač.” – rekao je Anočić.

Mirko Pešić okupljene je detaljno informirao o mogućnostima aplikacije projekata sukladno već otvorenim mjerama i podmjerama, kao i onima koje su u projekciji za programsko razdoblje od 2014.- 2020. god. Također, naglasio je koliko je bitno na vrijeme pretvoriti vlastite ideje i vizije u kvalitetan projekt s obzirom da su otvorene mjere i sredstva koja iz njih proizlaze ograničene vremenski kao i sveukupnim iznosima potpore.

“Potrebno je razbiti određene dogme vezano za pisanje projekata i aktivnije djelovati jer dostupna sredstva su značajna, a postotak prolaznosti predanih projekata je vrlo visok. Ukoliko projekt prvotno i bude odbijen, na istome se mogu napraviti korekcije sve dok ne bude prihvaćen.” – naglasio je Pešić.

Na kraju predavanja otvorena je rasprava u kojoj su potencijalni investitori dobili pregršt preciznih odgovora na konkretna pitanja o vlastitim projektnim idejama.

SONY DSC

SONY DSC

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •