MINISTAR MEDVED U OSIJEKU: OVE GODINE ĆEMO STAMBENO ZBRINUTI 550 VOJNIH INVALIDA

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je  u Osijeku uručio ključeve pet stanova hrvatskim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, a ujedno je najavio da će se ove godine, različitim mjerama i potporama, stambeno zbrinuti 550 hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih  i nestalih hrvatskih branitelja. Ministar Medved istaknuo je kako slika o stambenom zbrinjavanju hrvatskih branitelja, koju je zatekao prije nekoliko mjeseci, nije bila dobra te da će se ona popraviti konkretnim mjerama.

Ministarstvo hrvatskih branitelja dobilo je ove godine iz proračuna 200 milijuna kuna više nego prošle godine, od čega je 50 milijuna namijenjeno upravo za stambeno zbrinjavanje koje će biti jedno od prioriteta Vlade RH.

“Naša je ambicija u tri do pet godina riješiti sve zahtjeve, koji se nalaze u Ministarstvu, kroz čitav paket mjera, koje uključuju i određene oblike kreditiranja, pa do stavljanja u funkciju prostora, koji su u nadležnosti drugih tijela državne uprave, od kojih sam zatražio da nam stave na raspolaganje sve stambene jedinice, koje su niz godina izvan uporabe”, rekao je ministar Medved.

Pojasnio je kako veliki broj tih stambenih jedinica nije trenutno useljiv, ali su osigurana sredstva za njihovo uređenje, prilagodbu i dodjelu korisnicima, po listi prioriteta.

kljucevi02 kljucevi03 kljucevi04 kljucevi05 kljucevi06 kljucevi07 kljucevi08 kljucevi09

 

 

Podijelite ovu vijest s drugima: