IVANA ŠOJAT I IVAN ANUŠIĆ GOSTI POLITOMANIJE RADIO OSIJEKA

Danas su u Politomaniji Radio Osijeka gostovali HDZ-ovi kandidati za lokalne izbore, koji nas očekuju u svibnju ove godine. Ivana Šojat, kandidatkinja za gradonačelnicu grada Osijeka i Ivan Anušić, kandidat za župana Osječko-baranjske županije.

Razgovor s Tatjanom Mautner otvorila je Ivana Šojat, koja je istaknula kako je vrijeme da Osijek dobije gradonačelnicu. Ivana Šojat kao kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice ima veliku podršku osječke javnosti. Prisutna je i poznata u Osijeku, ali i u osječkom HDZ-u čija je članica od 1992. godine, a trenutno obnaša funkciju predsjednice Povjerenstva za kulturu HDZ-a Osječko-baranjske županije.

„U politici sam bila promatrač, jer me politika uvijek zanimala, živimo u takvom okruženju. Proučavam je dugi niz godina, tako da mi ulazak u političke vode nije nepoznanica. Želim da Osijek bude jedan uljuđen i kulturan grad, treba mu impuls koji će pokrenuti i grad i ljude. Stvar je u tome da ni jedan čovjek ne može sve, ali mora imati viziju kako bi oko sebe okupio tim, koji će znati pratiti i ispuniti tu viziju.“ – kazala je Ivana Šojat, naglasivši kako će kandidati zamjenice gradonačelnice biti ljudi koji će imati vrlo širok spektar znanja i mogućnosti koje mogu ponuditi ovom gradu.

Na pitanje dolazi li u obzir koalicija s nekom od aktivnih političkih opcija u Osječko-baranjskoj županiji, Ivan Anušić još je jednom ponovio kako HDZ na ove izbore ide samostalno jer u svom timu imaju ljude koji su dovoljno kompetentni da vode grad i županiju.

„Mi želimo voditi afirmativnu politiku usmjerenu na projekte i razvoj. Ne bavimo se drugim strankama i njihovim problemima. Vjerojatno je naš pozitivan ton u komunikaciji, razlog zašto nas druge političke opcije guraju u razne koalicije s njihovim oponentima. Ne želimo se baviti ničijim konfliktima, nego energiju usmjeriti na razvoj sredine u kojoj živimo.“ – rekao je Anušić.

HDZ ima dobre karte u rukama, a Ivan Anušić ima velike izglede postati župan Osječko-baranjske županije, konstatirala je trenutnu političku situaciju voditeljica emisije.

„Moje dvanaestogodišnje iskustvo iz Općine Antunovac govori da oko sebe moramo okupiti stručne i vrijedne ljude, stoga i ovim putem pozivam sve koji žele raditi na dobrobiti naše županije da nam se priključe bez obzira kojoj politici pripadaju. Svi oni kojima je u prvom planu razvoj županije su dobrodošli, a to prepoznaju i naši birači.“ – pojasnio je Anušić razloge zašto ga javnost već danas vidi kao najizglednijeg budućeg župana.

Iako će se u utrku za župana i gradonačelnika uključiti gotovo sve političke stranke u županiji, samostalno ili s koalicijskim partnerima, do sad u javnost još nije izašlo ime iza kojeg stoje rezultati i iskustvo, ali i mladost i energija  koju će na predstojećim izborima ponuditi Ivana Šojat i Ivan Anušić.

Emisiju poslušajte na linku:

Politomanija Radio Osijeka

 

Podijelite ovu vijest s drugima: