PRVIH 100 DANA RADA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

U prvih 100 dana 14. Vlade Republike Hrvatske, uz osiguranu političku stabilnost zemlje, pokrenute su reforme usmjerene na gospodarski rast, pravnu sigurnost i društvenu solidarnost. Donesen je kvalitetan i racionalan proračun koji omogućuje ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske.

U cjelovitoj poreznoj reformi smanjeni su porezi na dohodak i na dobit, a plaće su povećane. Istodobno osigurana su sredstva za značajno povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada. Povećan je proračun za znanost i obrazovanje. Značajno su povećana sredstva za hrvatske branitelje, kao i obrambeni proračun, a nakon niza godina smanjenja.

Poboljšan je postupak javne nabave i razrađen plan za rasterećenje gospodarstva kako bi 2017. bila godina poduzetništva i daljnjeg gospodarskog oporavka. Osigurana su sredstva za potporu razvoja hrvatskog sela, a pojačanim nadzorom zajamčena je zdravstvena ispravnost hrane. Gospodarenje otpadom će se temeljiti na kružnom procesu, dok će energetska obnova zgrada pridonijeti uštedi energije.

S ciljem povećanja učinkovitosti javne uprave, donesen je poseban Akcijski plan, a poduzete su i mjere za učinkovitije upravljanje državnom imovinom osnivanjem novog Ministarstva. Osnivanjem dva posebna Središnja državna ureda naglasila se važnost digitalizacije društva, kao i daljnjeg razvoja športa. Na sjednici vladinog Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske održanoj u prosincu u Vukovaru potvrđena je privrženost jačanju odnosa s hrvatskim zajednicama diljem svijeta. Ojačano je partnerstvo između Vlade i županija te su uvedene mjere koje će ubrzati povlačenje sredstava iz europskih fondova.

Više informacija pronađite putem sljedećeg linka:

Prvih 100 dana rada Vlade Republike Hrvatske

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •