HDZ-u OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE PRISTUPILI NOVI ČLANOVI

Danas je HDZ Osječko-baranjske županije održao konferenciju za medije gdje su predstavljeni novi članovi Hrvatske demokratske zajednice. Riječ je o načelnicima i jednom zamjeniku načelnika iz četiri općine Osječko-baranjske županije. Svi oni godinama uživaju povjerenje birača u svojim sredinama, no zbog nestabilne lokalne i županijske politike u strankama iz kojih dolaze, bolju budućnost za svoje općine vide u HDZ-u.

„Vratio sam se HDZ-u jer u novom i konsolidiranom HDZ-u na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem vidim stranku koja brine o ravnomjernom razvoju. Načelnik sam u trećem mandatu u općini Levanjska Varoš i siguran sam da će suradnja s županijskim i nacionalnim HDZ-om dati jednu dodanu vrijednost našoj općini.“ – kazao je Slavko Tidlačka, načelnik Općine Levanjska Varoš.

Na dobrodošlici u HDZ zahvalili su se i ostali kandidati, a Damir Maričić, načelnik Općine Vuka tom je prilikom istaknuo. „ Niz godina surađujem s gospodinom Anušićem iako do sada nismo pripadali istoj politici, no ta je suradnja uvijek bila izvrsna. Kroz projekt Slavonija vidim tu poveznicu nacionalne vlasti prema županijskoj i lokalnoj koje do sada nije bilo.  Na županijskoj su nam razini potrebni ljudi koji vole svoj kraj i koji žele raditi na dobrobit zajednice. HDZ Osječko-baranjske županije pokazao je stabilnost i spremnost na suradnju.“ – objasnio je svoje razloge za pristupanje HDZ-u Damir Maričić te dodao kako se dolazak u HDZ poklapa s njegovom osobnom ideologijom kao i s ideologijom birača Općine Vuka.

Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas također je od danas dio HDZ-ovog tima. „Ono što je naš cilj i što nas najviše zanima su projekti. Svi oni projekti koji se mogu realizirati na županijskoj i na nacionalnoj razini. Svjestan sam da mi u svojim lokalnim zajednicama moramo biti pokretači inicijative za promjene na bolje i spreman sam na to kao i do sada. No uz pomoć županijskog HDZ-a Osječko-baranjske županije i podrške na nacionalnoj razini kroz projekt Slavonija, siguran sam da možemo napraviti puno za svoj zavičaj.“ – rekao je Marjan Tomas.

U Općini Šodolovci gdje je načelnik iz redova srpske nacionalne manjine, na mjestu zamjenika načelnika kao predstavnik Hrvata je Stjepan Ivić. „Zajedno sa svojim suradnicima iz Općine Šodolovci odlučili smo pristupiti Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Želimo osigurati bolju budućnost Hrvatima u našoj Općini, a HDZ svojim djelovanjem u Osječko-baranjskoj županiji nudi upravo takvo jamstvo.“- rekao je Stjepan Ivić.

Nakon što je novim članovima poželio dobrodošlicu, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić pojasnio je, sportskim žargonom,  kako se ne radi o transferima među lokalnim političarima. „Došlo je vrijeme da se stabilizira politička situacija u našoj županiji. OBŽ mora biti partner na nacionalnoj razini, moramo se aktivno uključiti u rad na svim razinama politike. Naša su vrata otvorena svima tko se uklapa u našu demokršćansku politiku, politiku napretka i projekata bez obzira odakle dolaze. Otvoreni smo za suradnju te moramo raditi na projektima koji će omogućiti ravnomjeran razvoj svih krajeva Slavonije i Baranje jer je to naša dužnost i zbog toga su nam birači dali povjerenje.“ – istaknuo je na kraju Ivan Anušić.

Damir Maričić Marjan Tomas press press01 press02press07 Slavko Tidlačka Stjepan Ivić

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 156
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •