GLAVNI TAJNIK JANDROKOVIĆ U OSIJEKU

Večeras je u Osijeku održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije. Na proširenoj sjednici, brojnom se članstvu obratio i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazavši kako je Osijek prvi od gradova koje će posjetiti tijekom pripreme za lokalne izbore koji će se održati u svibnju ove godine. Istaknuo je kako su Slavonija i Baranja u fokusu Vlade Republike Hrvatske i to se očituje putem Projekta Slavonija.

„Slavonija i Baranja vape za dodatnim naporom i ulaganjem dodatne energije kako bi se riješio najveći slavonski problem, a to je iseljavanje mladih. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci taj trend je smanjen, no on je još uvijek jedan od gorućih problema. Uspjeli smo uspostaviti političku stabilnost koja je preduvjet za razvoj gospodarske slike naše zemlje.“ – kazao je Jandroković.

Također se zahvalio saborskom zastupniku i donedavnom predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka Vlatku Kopiću na svemu učinjenom. Istaknuo je kako je iznimno zadovoljan rezultatima i na županijskoj razini te predsjednikom Ivanom Anušićem te dodao kako će on imati punu potporu vodstva stranke i u svim budućim projektima koji su u planu u Osječko-baranjskoj županiji.

Politička stabilnost koja je došla pobjedom HDZ-a na izvanrednim parlamentarnim izborima u rujnu prošle godine preduvjet je za uspostavljanje pravne sigurnosti, gospodarskog rasta i društvene solidarnosti. Upravo su to temeljne vrijednosti na kojima HDZ-ova Vlada gradi budućnost Hrvatske.

Za Slavoniju i Baranju od iznimne su važnosti dva ministarstva- poljoprivrede i regionalnog razvoja, oba u rukama Slavonaca. Ministricu Žalac i ministra Tolušića, Jandroković vidi kao svojevrsne koordinatore Projekta Slavonija.

„No za uspješnu realizaciju Projekta Slavonija i povlačenje novca iz EU fondova nužna je suradnja državnog vrha s lokalnom samoupravom, poduzetnicima, poljoprivrednicima i drugim društvenim skupinama. Samo zajedničkim radom moguće je u potpunosti iskoristiti sve potencijale koji se ovoj regiji stavljaju na raspolaganje putem europskih projekata. – rekao je glavni tajnik Jandroković.

Upravo je Ivan Anušić svojim dosadašnjim radom u Općini Antunovac pokazao kako se kontinuiranim radom mogu postići izvrsni rezultati.

„Općina Antunovac je tijekom posljednjih 12 godina, koliko sam tamo načelnik, vrlo rijetko imala priliku računati na potporu nacionalne vlasti ili županije, a rezultati ipak nisu izostali. Da smo imali podršku kakvu danas imaju jedinice lokalne samouprave, projekti koje tek planiramo ostvariti vjerojatno bi bili dovršeni do danas.  Upravo to je dokaz da se može raditi na boljitku i projektima osiguravati razvoj svakog mjesta, to je ono što je potrebno našoj županiji. Osječko-baranjska županija mora svoje djelovanje usmjeriti na edukaciju i pružanje pomoći općinama, gradovima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima,  kako bi što bolje iskoristili prednosti koje nude europski fondovi.“ – istaknuo je Anušić.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •