USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT UDRUGE “MOGU”

Nakon što su prošle godine započeli građevinski radovi i izgradnja sabirne jame u Udruzi za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“ danas je i službeno predstavljen uspješan završetak projekta kojim su korisnici Udruge napokon dobili sanitarni čvor prilagođen njihovim potrebama. Do sada su imali kemijski toalet, a sada imaju dva sanitarna čvora i malu kuhinju.

Iz Udruge govore kako je riječ o donaciji koja ukupno u materijalu i radovima iznosi gotovo 100.000 kuna te da se ovim putem zahvaljuju svim donatorima koji su članovima i korisnicima Udruge ispunili obećano. HDZ Osječko-baranjske županije, na čelu s Ivanom Anušićem, bio je pokretač ove akcije za prikupljanje sredstava kojima će se omogućiti financiranje ovog projekta.

Voditeljica Udruge Marina Koprivnjak ljetos je naglasila kako je najveći problem Udruge upravo sanitarni čvor, a kako se zbog nedostatka financija nisu mogla izdvojiti potrebna sredstva iako godinama ova Udruga pruža usluge za više od 250 djece s invaliditetom.

“Ovim se putem želim zahvaliti donatorima koji su djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, nakon što smo godinama pokušavali prikupljanja sredstava za ovu investiciju, u svega nekoliko mjeseci obećali i realizirali ovaj, nama iznimno važan projekt. Gotovo je nevjerojatno koliko ovakva ulaganja i vitalni projekt dovode do ostvarenja zadanih ciljeva.“ – rekla je danas ovom prigodom voditeljica Udruge Marina Koprivnjak te pojasnila kako je zbog nepostojanja kanalizacije trebalo kupiti vrlo skupu nepropusnu plastičnu septičku jamu koju je trebalo ukopati u zemlju. Nakon toga je trebalo osigurati vodovodne, elektroinstalacijske i keramičarske radove uz sanitarije i sve ono što sanitarni čvor i kuhinja trebaju imati.

Udruga „MOGU“ otkako je otvorila svoja vrata kontinuirano provodi aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a isto želi, prema riječima voditeljice Udruge,  nastaviti i u budućnosti.

 

m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8 m9 m10 m11

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •