POTPISANI UGOVORI O DODJELI STIPENDIJA UČENICIMA, STUDENTIMA I SPORTAŠIMA OPĆINE ANTUNOVAC

Danas su u Općini Antunovac potpisani ugovor za dodjelu stipendija učenicima, studentima i darovitim sportašima s područja Antunovca i Ivanovca.

Jedanaestu godinu za redom, Općina Antunovac izdvaja 82 000 kuna kako bi stipendirala izvrsne studente, učenike i sportaše. Učeničku stipendiju dobilo je sedam učenika, a ona iznosi 400 kuna mjesečno.  Šest studenata i jedan uspješni mladi sportaš također su dobili općinske stipendije i to u iznosu od 700 kuna mjesečno.

„Nastavljamo tradiciju poticanja naših učenika, studenata i sportaša kako bi njihovi rezultati bili što bolji, te na ovakav način iskazujemo poštovanje prema njihovim izvrsnim rezultatima. Želja nam je potaknuti mlade ljude na učenje i obrazovanje kako bi jednoga dana svoja stečena znanja implementirali upravo u sredinu iz koje dolaze. Općina Antunovac  jedna je od rijetkih slavonskih općina u koju se još uvijek više ljudi doseljava nego što ih iseljava, a stipendiranje učenika je samo jedan od načina kojima pokazujemo sustavnu brigu za naše mještane.“ – istaknuo je prilikom potpisivanje ugovora o stipendijama načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić.

Postizanju kvalitetnije naobrazbe i poticanju uspješnosti u završetku školovanja zasigurno će doprinijeti i ove stipendije, a kako će svoju stipendiju iskoristiti pojasnio nam je mladi atletičar Matej Čivić koji se s obitelji nedavno doselio iz Osijeku u Općinu Antunovac.

„Iako imam izvrsne rezultate na državnom nivou, sponzora za kvalitetnu opremu uvijek mi nedostaje. Ovu ću stipendiju iskoristiti za kupovinu opreme, prvenstveno novog koplja s kojim ću vjerujem, postizati još bolje rezultate.“

Matej Čivić, državni je prvak u bacanju koplja u juniorskoj kategoriji.

_dsc0548 _dsc0550 _dsc0554 _dsc0555 _dsc0556 _dsc0557 _dsc0558 _dsc0563 _dsc0564 _dsc0568 _dsc0569

Podijelite ovu vijest s drugima: