ĐAKOVAČKI HDZ PROSLAVIO 27. GODINA OD OSNUTKA

Završavajući izvrsnu političku godinu u znaku pobjede Hrvatske demokratske zajednice, sinoć su Đakovčani proslavili 27 godina HDZ-a u njihovom gradu. Sloga i zajedništvo koje su pokazali i do sada, glavne su poruke koje su poslali čelnici stranke u velikoj dvorani DVD-a gdje se okupilo dvjestotinjak članova. Među sudionicima su bili i potpredsjednik stranke i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Ivan Anušić, saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, HDZ-ov doajen Vladimir Šeks i brojni drugi stranački kolege.

Tom prigodom, nakon pozdravnih riječi i prisjećanja na utemeljitelje HDZ-a i 1989. godinu, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a  Marin Mandarić najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Đakova na predstojećim lokalnim izborima te nastavak politike jasnih i nedosmislinih stavova te poštenih, iskrenih i ispravnih namjera.  “U Đakovu je dozrelo vrijeme za promjene i politiku jasnih i čistih računa“ – kazao je Mandarić.

Posljednjih nekoliko godina Hrvatska demokratska zajednica na svim poljima niže uspjehe, nakon  pobjede na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima, HDZ, kako je rečeno, očekuje pobjedu i na predstojećim lokalnim izborima.

Nazočnima se obratio i Vladimir Šeks te kazao kako daje potporu Marinu Mandariću kao gradonačelničkom kandidatu te je snažno pozvao članstvo na jedinstvo i slogu, jer ono je preduvijet dobrih rezultata na svim budućim izborima.”

“Da bi se ljudi vratili moramo nešto učiniti i na lokalnoj razini, a nitko sretniji od mene da mi dolazite s projektima i iz Đakova. No, i to će se promijeniti jer dolaze mlade snage i ako bude sloge može se učiniti puno”, poručio je u ime predsjednika stranka Andreja Plenkovića potpredsjednik i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

U svom obraćanju Ivan Anušić je istaknuo da su potencijali Đakova i Đakovštine potpuno neiskorištenji, da ne vidi niti jedan razlog zašto i Đakovo ne bi ubuduće snažnim koracima grabilo prema naprijed, kao i neka duga mjesta. Isto kao što predviđa pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u Đakovu, očekuje političko preuzimanje Osječko-baranjske županije i niza bitnih gradova i općina u županiji te konačno uspostavljanje vertikale suradnje između gradova i općina sa županijskom razinom vlasti te snažno povezivanje na nacionalnom razinom vlasti i ministarstvima.

„Hrvatska-demokratska zajednica jedina u ovom trenutku može ponuditi kvalitetan program i kvalitetne ljude za revitalizaciju Slavonije i Baranje. Infrastrukturni, gospodarski i ekonomski razvoj mogu popraviti lošu demografsku sliku, a to je upravo ono čemu moramo težiti“, poručio je Ivan Anušić.

Na završetku proslave, a prije prigodnog domijenka na kojem se članstvo družilo sa stranačkim dužnosnicima, bez glazbene podloge svi zajedno su zapjevali stranačku himnu “Bože čuvaj Hrvatsku“.

djakovo01 djakovo02 djakovo03 djakovo04 djakovo05 djakovo06 djakovo07 djakovo08 djakovo09 djakovo12 djakovo14 djakovo16 djakovo17 djakovo19 djakovo21 djakovo23 djakovo27 djakovo28 djakovo29 djakovo30 djakovo31 djakovo32 djakovo33

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 140
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •