JEDNOGLASNO IZGLASAN PRORAČUN OPĆINE ANTUNOVAC VEĆI OD 53 MILIJUNA KUNA

Općina Antunovac 2016. godinu završila je s nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, započela radove na novim projektima i pripremila se za nove mogućnosti, prvenstveno korištenje sredstava EU fondova dostupnih Republici Hrvatskoj.

Vođeni potrebama zajednice pripremljeni su, i na dostupne natječaje prijavljeni razvojni projekti, značajni za naselja Općine Antunovac ali i šire područje Osječko – baranjske županije.
Proračun Općine Antunovac zajedno sa redovnih prihodima i sredstvima predviđenim za provedbu projekata pomoću sredstava europskih strukturnih i investicijskih projekata Općinsko vijeće dana 21. prosinca 2016. godine usvojilo je jednoglasno na 53.456.100,00 milijuna kuna.
Proračun je planiran s ciljem poticanja razvoja gospodarstva, civilnog društva, brige o socijalnoj skrbi i unaprjeđenja sredine u kojoj živimo kako bi i dalje bila poželjno mjesto za život stanovnika i doseljavanje novih obitelji.

U 2017. godini Općina Antunovac planira zadržati sve redovne programe iz socijalne skrbi s iznosom preko 2 milijuna kuna, koji obuhvaćaju široku lepezu usluga dječjeg vrtića, stipendija, različitih subvencija kućanstvima, javnog prijevoza, potpora radu udruga, i komunalne programe održavanja javnih površina, javne rasvjete, groblja i spomenika, ulaganja u razvoj poljoprivrede ali i potaknuti nove razvojne projekte za unapređenje stanovanja mještana i lokalne zajednice.
Od novih programa u socijalnoj skrbi i pronatalitetne politike vrlo je značajan program subvencije iz proračuna za otvaranje i rad jasličkog programa u dječjem vrtiću Antunovac, koji će se pokrenuti odmah od siječnja 2017. godine, a ta subvencija iznosi dodatnih 150.000,00 kuna čime se sredstva planiraju ukupna sredstva za rad dječjih vrtića u iznosu 800.000,00 kuna.

Općinski prioriteti osim ovih projekata obuhvaćaju i značajne investicije prijavljene ove godine na otvorene natječaje, projekt izgradnje nerazvrstane ceste Crkvena ulica Ivanovac, vrijednosti 2,1 milijun kuna prijavljena na Program ruralnog razvoja RH 2014 – 2020, projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora i akceleratora smješten u Gospodarskoj zoni Antunovac vrijednosti 21,5 milijuna kuna prijavljen na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj pod nazivom Razvoj poslovne infrastrukture, izgradnja biciklističke staze kroz naselja Antunovac i Ivanovac prijavljen na natječaj prekogranične suradnje INTERREG Mađarska – Hrvatska vrijednosti 3,65 milijuna kuna.
U 2017. godini još se planiraju prijaviti projekt izgradnje Sportske dvorane Antunovac na natječaj Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020, ukupne vrijednosti 8,5 milijuna kuna i proširenje komunalne i prometne infrastrukture Gospodarske zone Antunovac s dodatnih 4 milijuna kuna.

Od velikih komunalnih infrastrukturnih projekata koji će se završiti u slijedećoj godini su projekt Rekonstrukcije vodoopskrbnog sustava Osijek, gdje je trenutno najveća investicija rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava Ivanovac koja je započela u ožujku 2016, vrijednosti 7 milijuna kuna, te rekonstrukcija glavnog vodoopskrbnog sustava Antunovac – Tenja, vrijednosti 4 milijuna kuna. Projekt je 75,1% sufinanciran sredstvima Europske unije, a ostatak sredstava osigurati će se iz državnog proračuna, sredstava Hrvatskih voda te proračuna Općine Antunovac i završetak izgradnje biciklističke staze Ivanovac – utvrda Kolođvar sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma vrijednosti oko 1,2 milijuna kuna.

anusic-prostorni

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •