BELI MANASTIR BEZ PRORAČUNA ZBOG IZOSTANKA VIJEĆNIKA SDP-A SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

Jučer, 20. prosinca u Gradskoj vijećnici u Belom Manastiru održana je 32. sjednica Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu između ostalih točaka, bilo izglasavanje proračuna za iduću godinu.

Sjednici nisu bili nazočni svi vijećnici, iako se radi o jednoj od važnijih sjednica na kojoj je trebalo izglasati proračun grada za slijedeću godinu. S obzirom na to, da su sa sjednice izostali SDP-ovi vijećnici, gradonačelnik Ivan Doboš nije imao dovoljno ruku za izglasavanje proračuna.

Nakon zaključene rasprave, u kojoj je gradonačelnik sve amandmane koje je na proračun za 2017. godinu podnio HDZ, jednostavno odbio, gradonačelnik „skida“ proračun sa dnevnog reda uvidjevši kako nema podršku vijećnika u Gradskom vijeću koji podržavaju aktualnu vlast u gradu.

“Sazivanje sjednice, neprihvaćanje amandmana, a zatim skidanje proračuna kao točke dnevnog rada tijekom same sjednice, pokazuje da SDP-ovi vijećnici nemaju jasnu i transparentnu komunikaciju s gradonačelnikom, stoga jednako tako neodgovorno nastupaju i prema građanima i prema budućem razvoju grada.” – istaknuo je Marijan Peran, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Belog Manastira.

Inače, i proteklih je godina izostanak SDP-ovih vijećnika spriječavao izglasavanje proračuna za iduću godinu na prvoj sjednici na kojoj je uvršten na dnevni red. Nedolaskom na sjednice Gradskog vijeća, vijećnici pokazuju dozu nemara prema sugrađanima koji su ih birali, bez obzira o kojoj je političkoj opciji riječ.

“Posljednjih godina, a sve za vrijeme SDP-ovog mandata upozoravamo na to kako je predloženi proračun loš, nerazvojan i bez vizije, što se vidi iz gospodarske, razvojne i demografske slike grada. Mi ćemo i dalje svojim dolaskom na sjednice Gradskog vijeća i predloženim amandmanima nastojati barem djelomično utjecati na pravedniju raspodjelu proračunskog novca. Predlagat ćemo, kao i do sada, razvojne projekte te  jasnu viziju i strategiju razvoja svoga grada. To je odgovornost koju smo dobili ulaskom u Gradski vijećnicu i građane Belog Manastira nećemo iznevjeriti.”- kazao je Peran.

Neodgovorno političko ponašanje jedan je od razloga zašto najavljivani i započeti projekti poput izgradnje stadiona, još uvijek stoje.

 

stadion

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •