DAN POLICIJE I BLAGDAN SVETOG MIHAELA

 

 

Prigodom Dana policije i blagdana svetog Mihaela, kao izaslanik ministra branitelja Tome Medveda Ivan Anušić, predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ i zastupnik u Hrvatskom saboru, danas je ispred zgrade Policijske uprave položio vijenac uz spomen obilježje pripadnicima PU Osječko–baranjske poginulim u Domovinskom ratu.

Sveti Mihael, prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo je za kojega se vjeruje da je zapovijedao nebeskom vojskom u ratu protiv Luciferovih sila. Zato je sv. Mihovil zaštitnik policajaca i vojnika, ali i padobranaca, borbenih pilota te radiologa.

“Svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima čestitam Dan policije i blagdan sv. Mihovila. Zahvaljujem na vašem plemenitom radu u očuvanju reda i sigurnosti i želim vam da i dalje svoju dužnost obavljate časno, savjesno i profesionalno. Na početku Domovinskog rata policija je bila prva obrambena snaga iz koje su kasnije nastale ostale postrojbe koje su sudjelovale u stvaranju slobodne hrvatske države. Danas smo se sjetili i onih pripadnika policijskih snaga koji više nisu među nama, a čiji su životi utkani u našu slobodu”, rekao je Ivan Anušić.

Obilježavanje Dana policije bit će nastavljeno i u četvrtak, 29. rujna 2016. godine u Informativnom centru PU Osječko–baranjske, u Trgovačkom centru „Avenue Mall“ u Osijeku, gdje će od 10,00 do 12,00 sati, biti održana prezentacija policijske tehnike i opreme (oprema krim. tehnike, uređaji za nadzor brzine, prezentacija minsko-eksplozivnih sredstava), kao i izvedba tehnika samoobrane („Mala škola samoobrane“).

 

Podijelite ovu vijest s drugima: