IVAN ANUŠIĆ: Izvrsni rezultati na nacionalnoj i lokalnoj razini daju nam “vjetar u leđa” za ostvarivanje projekta “SLAVONIJA”

 

Na najdugovječnijoj lokalnoj televiziji, Televiziji Slavonije i Baranje, u emisiji Glagoljica gostovao je Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i ponovno izabrani saborski zastupnik.

Glagoljica je politički tjednik koji pod uredničkim vodstvom direktora programa STV-a Bojana Uranjeka prati politička događanja na sceni Slavonije i Baranje, a ostvarena izborna pobjeda HDZ-a na izvanrednim izborima za Hrvatski sabor razlog je zašto je prvi gost u novoj sezoni bio upravo Ivan Anušić.

Nakon desetak teških godina, HDZ je vratio političku dominaciju u OBŽ osvojivši 38,26 % glasova građana koji su izašli na izbore. Povijesni je to rekord glasova među svim političkim strankama koje su sudjelovale u izbornoj utrci Osječko-baranjske županije od osamostaljenja Hrvatske.

„Pobjedu smo očekivali, ali ju nismo očekivali u postotku koji je čak 3% veći nego prošle godine. Poznato je da smo ovaj put išli samostalno, bez koalicijskih partnera, te da je HDZ tek nedavno dobio novog predsjednika Andreja Plenkovića, koji u tako kratkom vremenu nije ni mogao dobiti politički zalet koji zaslužuje. Sve to skupa našu pobjedu čini još većom“, rekao je Ivan Anušić.

Iako su se na slogan „Vjerodostojno“ i tijekom izborne kampanje referirali mnogi politički protivnici, o vjerodostojnosti prvog čovjeka osječko-baranjskog HDZ-a govore njegovi uspjesi kao načelnika Općine Antunovac, koji je i na ovim izborima u svojoj općini dobio više od 80% preferencijalnih glasova.

„Nije istina da se ne može naprijed, kao načelnik za vrijeme svog dvanaestogodišnjeg mandata potporu nacionalne vlasti imao sam samo nešto više od godine dana. Uglavnom su na vlasti bili oni koji nisu podržavali istu politiku kao i ja. I unatoč tome, zajedno sa svojim suradnicima, uspio sam ostvariti milijunske projekte u Općini Antunovac. Onaj tko obnaša vlast u Slavoniji i Baranji mora razmišljati široko i biti orijentiran prema razvojnim projektima. Novca u Europskoj uniji ima i zato na čelu županije trebamo čovjeka koji ih zna “uzeti” i iskoristiti za dobrobit naše regije“, rekao je Anušić.

HDZ je u svom izbornom programu najavio projekt Slavonija za koji Anušić kaže kako će za sobom posljedično povući i mnoge druge projekte.

“Moramo početi što prije, izmijeniti zakon o poljoprivrednom zemljištu, zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, zakon o poreznom sustavu, moramo raskrčiti „šumu“ birokracije i administracije, u to sam se nažalost uvjerio iz prve ruke. I ono što je jako važno, moramo se zalagati za puni profil koridora 5C do mađarske granice, novu kogeneracijsku elektranu u Osijeku. Sve su to projekti na koje ću kao saborski zastupnik stavljati naglasak“, obećao je Ivan Anušić.

U jednosatnom su se razgovoru dotakli i tema sigurnosti Hrvatske. Zaključak je kako najnovija događanja u susjednoj Bosni i Hercegovini, prijetnje i zveckanje oružjem iz Republike Srpske, te uhićenje Hrvata na srpskoj granici prije nekoliko tjedana – ne mogu ugroziti sigurnost i stabilnost Hrvatske.

„Nema nikakve agresije i nikakve ugroze, toga se uopće ne treba bojati, rekao je Anušić dodavši kako je Slavonija i Baranja prva primila udarac i 91. godine nakon kojeg je zaustavila srpsku agresiju. Stoga je naša politika za budućnost okrenuta prema tome kako upravo ovdje, na području Slavonije i Baranje moramo biti jaki u obrambenom smislu, no prije svega jaki u gospodarskom i demografskom smislu“, zaključio je Anušić.

Hrvatska, a posebno Slavonija i Baranja imaju bezbroj mogućnosti. Naša snaga moraju biti naši ljudi, obrazovani, vrijedni i željni ostati na svojoj rodnoj grudi. Jedino ćemo zajedničkim snagama uspjeti učiniti Hrvatsku ljepšom zemljom za život nas i naše djece. Upravo to je temelj programa koji su  pripremili stručnjaci HDZ-a, a na temelju tog programa građani Hrvatske dali su im povjerenje.

„Danas imamo situaciju da smo gospodari svoje zemlje, svojih granica i svog prostora. Ugledajmo se na zemlje koje su tu prednost iskoristile i učinile od svojih zemalja ugodno mjesto za život.  Nema tog interesa za koji se prodaje svoj nacionalni interes, to treba najoštrije osuditi. Ako svi oko nas vide da smo slabi, da nešto nudimo na dlanu, naravno da će to iskoristi i pokušati kupiti sve što u Hrvatskoj vrijedi. Mi to ne smijemo dopustiti, moramo štiti nacionalne interese prije svega. Mi smo mlada demokracija, još se mučimo i još učimo, ali  moramo razvijati našu državu da bude glavni politički, gospodarski i svaki drugi lider ovog djela Europe“, rekao je Ivan Anušić na završetku svoga gostovanja u emisiji Glagoljica Televizije Slavonije i Baranje.

 

Podijelite ovu vijest s drugima: