PODIJELJENO 5000 “PAKETA ŽIVOTA” U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

 

Na početku kampanje razmišljali smo u što uložiti sredstva koja smo imali na raspolaganju. Hoće ti to biti toliko traženi i spominjani upaljači, olovke i kape, ili ćemo ipak novce utrošiti na drugačiji način. Na kraju, odlučili smo se javiti udruzi Rijeka Ljubavi u Osijeku, i u dogovoru s njima u gradu podijeliti 3000, kako oni to zovu “paketa života”.

U ovu akciju uključile su se i naše stranačke organizacije HDZ Beli Manastir, HDZ Našice, Hdz Đakovo, Hdz Valpovo i Hdz Belišće, koji su u svojim sredinama podijelili dodatnih 2000 paketića. Iako znamo da je to kratkoročno gašenje vatre, odlučili smo sredstva za kampanju donirati našim građanima i na taj im način barem malo olakšati turobnu sadašnjicu.

Znamo da će ovaj status izazvati brojne komentare, mnoge od njih i negativne, no odlučili smo da je vrijeme “zabijanja glave u zemlju ” prošlo – o problemima želimo razgovarati otvoreno i iskreno jer nitko iz sadašnjeg vodstva HDZ-a u OBŽ nije sudjelovao u njihovom stvaranju. Ali smo zato spremni odgovorno, pošteno i transparentno sudjelovati u njihovom rješavanju.

Već godinu dana naš je rad javno predstavljen, iz dana u dan, i tako će biti u budućnosti.

Ono što smo kroz cijeli tjedan doživjeli samo u gradu Osijeku, obilazeći Tvrđavicu, Sarvaš, Klisu, Tenju, Josipovac i Jug2, te Općinu Čepin, motiviralo nas je na još snažniji rad i zalaganje da se ova situacija trajno riješi, i da svi građani imaju kvalitetne uvjete za život i rad.

“Od prvoga dana, kada smo po kiši počeli dijeliti paketiće našim sugrađanima kojima uistinu treba pomoć, taj mi se prizor duboko urezao u svijest. O tom sam iskustvu govorio i na predizbornom skupu jer sam htio i da predsjednik Andrej Plenković i naš gost iz Njemačke Manfred Weber, predsjednik kluba EPP u Europskom parlamentu, i drugi visoki dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice čuju kako je stanje u Slavoniji i Baranji postalo neizdrživo. No, nova ekipa okupljena u HDZ IV. Izborne jedinice zna i može se nositi s postojećim problemima, ali nećemo uspjeti bez podrške i pomoći Zagreba. Nakon nedjelje, 11. 9., bez imalo dvojbe i zadrške ulazim u novu bitku u Hrvatskom saboru – bitku za projekt “Slavonija i Baranja”, napisao je na svojoj Facebook stranici Ivan Anušić, kandidat na listi HDZ-a u IV. izbornoj jedinici i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a OBŽ.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •