Matica umirovljenika Grada Osijeka proslavila 70 godina postojanja

 

 

Matica umirovljenika Grada Osijeka danas je proslavila 70 godina postojanja i djelovanja udruge. Nedavno su završeni i radovi u dvorištu udruge koje je bilo u derutnom stanju. Složnim radom samih umirovljenika bez financijske podrške uredili su prostor u kojem sada rado borave.

„Uz naše veliko žaljenje moramo obavijestiti članove da se nitko nije odazvao i pomogao udruzi na bilo koji način. Nikakva novčana sredstva ni bilo koja druga, kojim bi se pomoglo uređenje prostorija udruge koja djeluje i brine za 3000 članova na području Grada Osijeka nisu dobivena. Udruga je i ovaj put kompletno uređenje napravila o vlastitom trošku uz pomoć i rad naših članova vrijednih volontera. Sve su to starije osobe koje su svakodnevno dolazile , radile i pomagale kako bi se uredilo što više.“ – izjavila je predsjednica udruge gospođa Marija Sužnjević.

Uz uvažene goste Grada i Županije, proslavio je nazočio i saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je pohvalio napore umirovljenika dodavši kako bi se i lokalna zajednica trebala aktivnije uključiti u rad Udruge.

„Pohvaljujem rad osječke Matice umirovljenika, zaista je bio užitak poslušati njihov i ženski i muški zbor. Vidi se jedno zajedništvo među njima, što je osobito važno za funkcioniranje njihove Udruge, ali i općenito za funkcioniranje čitave naše zajednice.“- zaključio je Ivan Anušić.

Svečani program uveselio je Igor Delač uz kojeg su umirovljenici rado zapjevali. Druženje se nastavilo u obnovljenom dvorištu uz domaće slavonske delicije.

Podijelite ovu vijest s drugima: