HDZ POMAŽE UDRUZI „MOGU“

 

Danas je grad Osijek posjetila tehnička ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić. Obišla je korisnike Doma za stare i nemoćne i Udrugu za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“. Upoznala se s korisnicima i njihovim roditeljima te obišla prostorije Udruge. Najveći problem Udruge, koja već godinama pruža usluge više od 250 djece s invaliditetom, je sanitarni čvor. Zbog nedostatka financija nisu u mogućnosti izdvojiti više od 30 tisuća kuna koliko stoji projekt. Njihovu potrebu prepoznao je Županijski odbor HDZ-a te su građevinski radovi i sabirna jama naručeni i bit će postavljeni tijekom sljedećeg tjedna.

„Svakako bi željela da ovakve udruge imaju potpunu podršku i to ne samo preko projekata, nego da se nađe neko sustavnije i barem neko višegodišnje financiranje da ne moraju svake godine ovisiti o tome hoće li im projekti proći ili ne.“- izjavila je ministrica Juretić, dodavši kako je riječ o ozbiljnom poslu, o terapijskom, a ne o rekreativnom jahanju.

„Mi smo kao stranka odlučili pomoći ovoj Udruzi s onim što im je najpotrebnije, a to je sanitarni čvor. Vjerujem da će do 1.10. sve biti odrađeno onako kako treba i u potpunosti na usluzi djeci korisnicima.“ – rekao je Ivan Anušić, kandidat HDZ-ove liste za IV. izbornu jedinicu.

Udruga „Mogu“ financira se putem projekata koji su uvijek vremenski ograničeni pa stoga nema u mogućnosti zaposliti stručni kadar za rad s djecom s invaliditetom na neodređeno vrijeme. Pomoć grada i županije najčešće je dostatna tek za tekuće troškove.

 „Najveći motiv ljudi koji rade ovdje je entuzijazam i želja da nekome pomognu. Kad samo uzmete u obzir održavanje ovog prostora i sve ono što je potrebno za naše terapijske konje, jasno vam je da novca nikad nemamo dosta. Danas smo saznali kako će naši korisnici vrlo brzo dobiti sanitarni čvor. Morate shvatiti koliko to znači za naših 250 korisnika. Sretni smo i zadovoljni.“- izjavila je predsjednica udruge „Mogu“ Marijana Koprivnjak. Dodala je kako im je u budućnosti potrebno i natkriveno jahalište te kako HZZO terapijsko jahanje ne priznaje, stoga sve ostaje na aktivistima Udruge i njihovim roditeljima.

 

 

 

Podijelite ovu vijest s drugima: