PREDIZBORNI SKUP U OSIJEKU: HDZ IDE NA IZBORE PO POBJEDU

Jučer je u Osijeku održan središnji predizborni skup za IV. i V. Izbornu jedinicu na kojem je nazočio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je tom prigodom rekao kako je HDZ u izbore ušao s jednostavnom misijom – da pobjedi.

„Naš program je orijentiran na nova radna mjesta, konkurentnost, na društvo u kojemu se cijeni rad. Ne želimo dizati tenzije već rješavati probleme.“ – rekao je Plenković.

Najavio je i kako će HDZ nakon izbora posebnu pozornost posvetiti Slavoniji i Baranji i to mjerama kao što su novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, novi zakon o OPG-ima, kvalitetnije korištenje sredstava programa za razvoj, te mjerama koje će imati konkretne izvore za financiranje poljoprivrednika kao što je Agrobanka.

„Imamo projekt Slavonija i znamo gdje trebamo stisnuti gas da bi Slavonija bila među najrazvijenijim regijama Europske unije“, zaključio je Plenković.

Prvi na listi u IV. izbornoj jedinici Miroslav Tuđman osvrnuo se na program HDZ-a koji će omogućiti definiranje strategije nacionalnog razvoja što suparničke stranke nemaju.

„Male stranke zagovaraju regionalizaciju koja Hrvatskoj ne donosi ništa dobro. Zagovaraju takve stavove iz svojih partikularnih interesa, a to Hrvatskoj ne treba jer znači nove podjele, teritorijalne i duhovne. Decentralizacija da, regionalizacija ne.“ – poručio je Tuđman.

Podršku HDZ-ovim kandidatima došao je dati Manfred Weber, predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

 „Imate jako važne prijatelje iz Europe koji vas podupiru i stoje iza vas. Sugrađanima koji su izgubili vjeru u politiku možete reći da Andrej Plenković i njegov tim drže do svojih obećanja i da će to što nude i provesti. U prošlih nekoliko desetljeća napravili smo u Bavarskoj mnoštvo stvari i postigli bogatstvo naše regije. Razlog tog velikog rasta je bilo jako kvalitetno vodstvo i narod koji nas je kroz dugo razdoblje  podržao. Vjerujem da HDZ može dovesti Slavoniju u sličnu situaciju.“ – rekao je Weber.

Ivan Anušić, kandidat s liste za IV. izbornu jedinicu rekao je kako je pobjeda HDZ-a na predstojećim izborima zajamčena s ovakvim članovima stranke, simpatizerima i kandidatima s lista te s novim predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

„U nedjelju je ključan dan za našu Hrvatsku, imamo novi zadani put prema kojem idemo, imamo novu retoriku, ne pričamo samo o problemima već nudimo konkretna rješenja. Ljudi prepoznaju naše dobre namjere i program pa prema svakoj novoj anketi imamo sve više mandata, sve bolji postotak u odnosu na druge stranke i sve smo sigurniji u pobjedu.“ – zaključio je Anušić.

Prvi na listi u V. izbornoj jedinici tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je ovogodišnji gospodarski rast iznad svih očekivanja brojnih europskih analitičara. Naglasak je stavio na svoje učinke u Vladi pa je naglasio kako je smanjen je javni dug, a proračunski deficit je doveden blizu nule.

„Gospodarski rast u ovoj godini je ono u što smo vjerovali i preokrenuli smo trendove u pozitivnom smjeru. Donijeli smo odluku da se ne zadužimo na inozemnom tržištu što smatram svojim uspjehom. Uštedjeli smo u proračunu 250 milijuna kuna u samo jednoj godini.“ – istaknuo je Marić.

Na predizbornom skupu govorio je i Tomislav Tolušić, tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova EU koji je rekao kako Slavonija mora biti prioritet i da neće ostati zaboravljena kao što ju je četiri godine zaboravljala Milanovićeva Vlada.

„Slavonija ima veliki potencijal za povlačenje sredstava EU, a HDZ će kroz Projekt Slavonija osigurati 2,5 milijarde eura samo za projekte na području Slavonije. Na taj način će se povećati konkurentnost poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprijediti životni i radni uvjeti.“ – zaključio je Tolušić.

Podijelite ovu vijest s drugima: