MINISTRI BUTKOVIĆ I TOLUŠIĆ O ODRŽAVANJU I RAZVOJU PROMETNE INFRASTRUKTURE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

“Zastupnici iz HDZ-a Osječko-baranjske županije toliko puta su me pitali da sam ih jedno vrijeme počeo izbjegavati”, priznao je tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković na jučerašnjem sastanku u zgradi Hrvatskih cesta u Osijeku. Komentar je to vezan uz dovršetak koridora Vc koji kroz Hrvatsku prolazi u ukupnoj dužini od 90 kilometara, a zastupnici HDZ-a iz OBŽ borili su se da kroz Baranju do granice s Mađarskom, u dužini 32 km, ide puni profil autoceste, a ne brza cesta.

Više od milijardu kuna vrijedan most na rijeci Dravi bit će dovršen do rujna, a za dionicu autoceste kroz Baranju priprema se projektna dokumentacija, te će Hrvatske autoceste zajedno s mađarskim partnerima ovu dionicu koridora Vc aplicirati na fondove Europske unije gdje ovaj projekt ima velike šanse. Ministar Oleg Butković rekao je kako se sljedeći tjedan očekuje potpisivanje ugovora s bosanskohercegovačkom stranom za most kod Svilaja.

Ministar Butković i Tomislav Tolušić, ministar regionalnog razvoja i EU projekata, posjetili su mjesto početka radova na „Čvorištu Trpimirova”, gdje počinju radovi rekonstrukcije državne ceste D518. Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako su radovi na obnovi državne ceste D518 u Osijeku vrijedni 5 milijuna i 790 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se u studenome. Obnova obuhvaća oko 450 metara ceste, te izgradnju kružnog toka na križanju kod sportske dvorane Gradski vrt.

Ministar Butković je istaknuo kako će Hrvatske ceste u prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije ove godine uložiti približno 80 milijuna kuna, a uz obnovu državne ceste D 518, planira se rekonstrukcija sjevernog kolnika južne osječke obilaznice, te obnova državnih cesta na đakovačkom području.

Na sastanku u Osijeku govorilo se i mogućem izmještanju željezničke infrastrukture u Osijeku, a najavljeni su i projekti koji su trenutno u fazi projektiranja: cesta Osijek-Erdut u dužini 24 km uz koju će se raditi pješačka i biciklistička staza, obilaznica oko Petrijevaca, obilaznica oko Belog Manastira i čvorište Darda.

Podijelite ovu vijest s drugima: