GO HDZ-A BELOG MANASTIRA: GRADSKA UPRAVA PONAŠA SE NEODGOVORNO I NEMA JASNU VIZIJU RAZVOJA

 

Vezano uz reakciju gradonačelnika Belog Manastira Ivana Doboša na problematično funkcioniranje gradske uprave, na što se u ponedjeljak ukazalo na konferenciji za medije Gradskog odbora HDZ-a Beli Manastir, predsjednik Gradskog odbora Marijan Peran i tajnik Tomislav Rob daju sljedeće priopćenje za medije:

“Nisam iznenađen izjavom gradonačelnika Doboša koji tvrdi kako ništa nije sporno u načinu davanja koncesije gradskih bazena u Belom Manastiru. Gradonačelnik je sam pošteno izjavio da je prvo punjenje bazena besplatno – za koncesionara, no zaboravio je reći kako će proračun grada Belog Manastira to koštati približno 100.000 kuna. Ovim putem molim gradonačelnika da nam potvrdi je li račun za vodu plaćen tvrtki Baranjski vodovod d.o.o. jer smo svi dobro upoznati s teškom financijskom situacijom ove gradske tvrtke. Također, prema informacijama koje imam, komunalno poduzeće Baranjska čistoća d.o.o. pokosilo je travu i uredilo okoliš bazena za što opet ne znamo kome je išla faktura i tko ju je platio. Upravo zato gradski vijećnik HDZ-a Saša Šipek danas je poslao službeni upit u grad Beli Manastir sa zahtjevom da se vijećnicima na uvid dostavi ugovor o koncesiji gradskih bazena.”, rekao je Marijan Peran.

Poznata je socijalna slika u Belom Manastiru stoga smatramo da grad Beli Manastir proračunska sredstva treba koristiti racionalno i usmjereno na vitalne projekte. Podatak da će natječaj za koncesiju biti raspisan na jesen je zabrinjavajući jer zorno prikazuje nebrigu i loše upravljanje gradom Belom Manastirom. Dočekati ljeto bez provedenog javnog natječaja o koncesiji gradskih bazena nije ništa drugo nego dokaz neodgovornog ponašanja i nebrige gradske uprave Belog Manastira.

U slučaju da je već potpisan ugovor koji u navedenim dijelovima ide u korist koncesionaru, tražimo da grad Beli Manastir, osim plaćanja škole plivanja za 80 djece, s koncesionarom dogovori i besplatne sezonske ulaznice na bazene za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te za djecu koja su s izvrsnim uspjehom završila razrede osnovne škole u Belom Manastiru.

Kritika rada BARE – Baranjske razvojne agencije bila je konstruktivna, jer u HDZ-u želimo da se u gradu što više projekata financira sredstvima Europskih fondova. Tu prije svega mislimo na infrastrukturne i razvojne projekte. Mišljenja smo da u Agenciji treba zaposliti još mladih stručnjaka, te strateški razmišljati o kratkoročnim i dugoročnim razvojnim ciljevima u skladu s postupkom izrade projektne dokumentacije i mogućnostima sufinanciranja projekata.

“Također želim znati koji projekti se pripremaju i u kojem su stupnju spremnosti jer nas očekuje povlačenje i realizacija projekata u iznosu 24 milijuna eura koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo gradu Belom Manastiru. Pohvalno je raditi projekte za poduzetnike i civilno društvo s područja grada Belog Manastira, međutim gdje su projekti dječjeg vrtića, novog sportskog stadiona, javne rasvjete, obnove i izgradnje cesta, proširenja kanalizacijske infrastrukture i drugi vitalni razvojni projekti.”, izjavio je Tomislav Rob, tajnik Gradskog odbora HDZ-a Beli Manastir.

GO HDZ-a Beli Manastir

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •