OPĆINA ANTUNOVAC: OBILJEŽEN DAN OPĆINE I CRKVENI GOD ŽUPE SV. ANTUNA

Iako je Općina Antunovac na nacionalnoj razini poznata kao jedna od najnaprednijih kada je u pitanju osmišljavanje projekata i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije, svako obilježavanje Dana općine, te crkvenoga goda Antunovca, počinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i na spomen svim preminulim mještanima Antunovca.

“Poginuli i nestali branitelji iz Domovinskog rata zaslužni su što smo danas ovdje, živimo u miru i možemo razmišljati o napretku i razvoju svoje Općine, zato ih se moramo sjetiti, a u svojim molitvama svaki puta iznova zahvaliti na njihovoj žrtvi”, rekao je Ivan Anušić, načelnik Općine Antunovac.

Obilježavanju Dana općine Antunovac ove su se godini pridružili i članovi Počasnog bleiburškog voda koji žele upoznati mjesta pogibije branitelja u Domovinskom ratu i na taj način povezati hrvatsku stradalničku povijest dvaju ratova.

“Pohvalno je što smo vidjeli obnovljenu kapelu jer ona znači da se čuvaju uspomene, da će ti ljudi uvijek biti s nama i nikada neće biti zaboravljeni. Mnogi će reći pustimo povijest i okrenimo se budućnosti. To je samo djelomično istina jer narod koji ne poznaje svoju prošlost ima jako sumnjivu sadašnjost, a nema budućnost”, rekao je Vladimir Fuček, počasni predsjednik Hrvatskog domobrana i član Počasnog bleiburškog voda, koji je kao sedamnaestogodišnjak, i kadet Domobranske časničke škole, uspio preživjeti Beliburg.

Dan općine Antunovac prigoda je za povlačenje crte i razmišljanje o svemu što je ostvareno u protekloj godini, svemu što nije napravljeno, te što se očekuje u budućnosti.

“Mogu reći, kao i svih dvanaest godina koliko sam na čelu Općine Antunovac, da sam više nego zadovoljan. Svake godine imamo sve više projekata, razvijamo se i napredujemo u svakom dijelu života – društvenom, kulturnom, sportskom, gospodarskom, i ono što je nama najvažnije – demografskom. Općina Antunovac predstavlja rijetkost u cijeloj slavonskoj i baranjskoj regiji jer trenutno ima više stanovnika nego je imala na posljednjim popisima stanovništva. To je ono što nam daje potvrdu da radimo dobro i kvalitetno”, rekao je Ivan Anušić, načelnik Općine Antunovac.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •