Mirna Habuda-Stanić nova je predsjednica HDZ-ove Akademske zajednice Osječko-baranjske županije

Dana 3. studenog 2021. godine održani su izbori u Akademskoj zajednici “Dr. Ante Starčević”, županijskoj organizaciji Osječko-baranjske županije na kojima su izabrani predsjednik i članovi Županijskog odbora.

Provedenim tajnim glasovanjem, većinom glasova izabran novi predsjednik, odnosno predsjednica Akademske zajednice Osječko-baranjske županije, prof.dr.sc. Mirna Habuda-Stanić, koja je preuzela funkciju od dosadašnjeg predsjednika prof.dr.sc. Jurislava Babića.

Nakon provedenih izbora, predsjednica Habuda-Stanić je iz programa rada za predstojeće mandatno razdoblje istaknula nužnost aktivnog djelovanja i doprinosa Akademske zajednice Osječko-baranjske županije svim sferama društva, a posebice u povezivanju Akademske zajednice i gospodarstva te nužnosti doprinosa akademske zajednice stvaranju što povoljnijih uvjeta za ostanak mladih u ruralnim i urbanim sredinama Osječko-baranjske županije. Novoizabrani članovi Županijskog odbora Akademske zajednice HDZ OBŽ također su iznijeli svoje prijedloge o načinima na koji mogu doprinijeti djelovanju Akademske zajednice HDZ-a Osječko-baranjske županije, ali i dobrobiti cjelokupnog društva.

Prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, rođena je 1973. godine u Osijeku. Diplomirala (1999.), magistrirala (2006.) i doktorirala (2011.) je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek gdje i zaposlena od 1999. godine.

Nositeljica je kolegija na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom doktorskom studiju Prehrambeno tehnološkog fakulteta Osijek te je gostujući profesor na  Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek i Fakulteta zdravstvenih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Područja znanstveno-istraživačkog interesa ju joj zaštita i pročišćavanje voda te zaštita okoliša. Do danas je bila mentor više doktorskih disertacija, poslijediplomskih specijalističkih radova te više desetaka diplomskih i završnih radova.

Stručno se usavršavala u Francuskoj, Irskoj, Turskoj, Finskoj, Norveškoj te u Sjedinjenim Američkim Državama.

2015. godine izabrana je, te 2021. reizabrana, za civilnog stručnjaka Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u području kontaminacije voda. 2021. godine izabrana je za stručnjaka-edukatora Europske komisije (TAIEX program) za područje pakiranih voda. Od 2018. godine predstavnica je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek u međunarodnoj organizaciji International Federation of Environmental Health (IFEH).

Od 2005. do danas bila je članica više povjerenstva za pakirane vode pri Ministarstvu poljoprivrede te radnih skupina Hrvatske agencije za hranu. U dva mandata obnašala je dužnost predsjednice Udruge TehnOS – Udruge bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

Inicijatorica je i predsjednica organizacijskih odbora Međunarodne konferencije VODA ZA SVE i Međunarodne studentske GREEN konferencije koje se održavaju u Osijeku.

Kao autor/koautor objavila je više poglavlja u knjigama te znanstvenih i stručnih radova, vodila je tri edukativna projekta Udruge TehnOs i Osječko baranjske županije.

Glavna urednica je nekoliko zbornika radova i sažetaka međunarodnih konferencija te je članica uređivačkih odbora četiri međunarodna časopisa.

1999. godine dobitnica je Nagrade Rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a 2021. godine Povelje Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

Na provedenim izborima također je izabrano i dvadeset članova Akademske zajednice ”dr. Ante Starčević” županijske organizacije Osječko-baranjske županije:

  1. Jurislav Babić
  2. Ivan Bassi
  3. Bruno Dernaj
  4. Tihomir Florijančić
  5. Josip Galić
  6. Ivančica Jurčević Agić
  7. Tihomir Kovač
  8. Vinko Kuduz
  9. Ivica Mihaljević
  10. Davor Mikulić
  11. Romana Osekovac
  12. Mario Oršolić
  13. Sanda Pašuld
  14. Igor Provči
  15. Ivana Stanić
  16. Željka Šapina
  17. Drago Šubarić
  18. Srećko Tomas
  19. Biljana Tuševski
  20. Mario Turalija

te izaslanici Akademske zajednice ”dr. Ante Starčević” županijske organizacije Osječko-baranjske županije za Sabor Akademske zajednice i to:

1. Jurislav Babić

2. Oliver Pavlović

3. Biljana Tuševski

Podijelite ovu vijest s drugima: