Valpovo - središnji skup Domoljubne koalicije

Valpovo – središnji skup Domoljubne koalicije

Kandidati Domoljubne koalicije održali su posljednji u nizu predizbornih skupova za IV izbornu jedinicu. Skup u Valpovu održao se u Centru kulture, a uz monaštvo građana, prijatelja i simpatizera, nazočni su bili kandidati Ivan Anušić, Josip Đakić, Leon Žulj i Goran Ivanović.

Poruka koju želimo poslati iz Valpova, naglasili su kandidati,  je da želimo suradnju kako bismo zajedno stvarali bolje sutra. Naša je zadaća svakodnevno živjeti sa svojim narodom. Pomoći „malom čovjeku“ – biti solidarni i biti jaki. Naš je slogan ZAJEDNO ZA JAKU HRVATSKU, a to možemo postići samo kroz gospodarstvo, jer jako gospodarstvo može čuvati naš suverenitet. Mi moramo težiti tom suverenitetu, stoga je došlo vrijeme da se organiziramo i dišemo kao jedno tijelo. Mi smo se dokazali svojim djelima i radom u lokalnim zajednicama – upravo takvi kandidati čine Domoljubnu koaliciju.

Cilj Domoljubne koalicije bio je okupiti se oko jedne ideje, rekao je kandidat Leon Žulj, a to je da se naša Hrvatska razvija jednako i da u našoj Hrvatskoj živimo onako kako smo to i zaslužili. Žulj je naglasio kako je nužno voditi brigu o onom „najmanjem čovjeku“, a  ova je Domoljubna koalicija sastavljena od srodnih stranaka kako bismo zajedničkim snagama iznjedrili ideje koje će unaprediti Hrvatsku. „S ovoga mjesta možemo poslati poruku svima onima koji vjeruju u zajedništvo da je HDZ, zajedno s koalicijskim partnerima, spremna preuzeti vođenje naše države te je spremna zaustaviti negativne trendove i napraviti ono što smo priželjkivali svih ovih godina. Kad dobijemo povjerenje građana za vođenje države tada tek započinje veliki posao i naša velika odgovornost, jer građani s pravom očekuju više“, poručio je Žulj.

Ovdje u Valpovu završava se predizborna kampanja Domoljubne koalicije konstatirao je Goran Ivanović te je dodao  kako ova koalicija ima dvije stvari – ima ljude i ima viziju! Hrvatska će se vratiti na mjesto koje joj pripada jer ova koalicija vraća vjeru hrvatskom narodu da je to obećana zemlja, zemlja dana od Boga i da će sutra biti bolje, zaključio je.

Saborski veteran i kandidat Josip Đakić skupu se obratio s riječima kako su kandidati, svih ovih dana predizbornog vremena, obilazili ove dvije županije, brojne gradove i općine te  narodu predstavljali program „5+ Hrvatska“, kao i ciljeve koje si je postavila Domoljubna koalicija na čelu s Tomislavom Karamarkom.  „Ovaj naš program ima pet točaka i onaj jedan +  –  to znači domoljublje koje je izostalo i zamrlo u proteklom vremenu. Zbog ovoga + naša koalicija mora napraviti puno više jer to dugujemo onima koji su stvarali ovu Domovinu. Pozivamo vas da ne budete pasivni, jer dugog kruga izbora nema, i svi moramo djelovati zajedno na prvu – kako bismo izabrali Domoljubnu Vladu“, završio je Đakić.

Za kraj, okupljenima se obratio Ivan Anušić  koji se zahvalio svima što su došli, što godinama prate i podržavaju rad HDZ-a te što će dati svoje povjerenje Domoljubnoj koaliciji u nedjelju 8.11.2015. kako bismo dobili Vladu kakvu svi zaslužujemo. Anušić je dodao: “Mnoge sam sretao tijekom moga rada u Osječko – baranjskoj županiji. Tijekom pretkampanje kada smo razgovarali u nešto neformalnijim prigodama. Kada nas je zanimao apsolutno svaki problem, svaki uspjeh vas naših građana, članova i prijatelja. Zanimalo nas je s čime se susrećete i koje su prepreke u vašem napretku, kako bismo se mi mogli pripremiti kad dobijemo vaše povjerenje za formiranje Vlade. Jednako tako, zanimalo nas je što je to za što će se morati zalagati budući saborski zastupnici koji će zastupati IV izbornu jedinicu, a morat će se vraćati k vama i vama polagati račune.“ Anušić je stoga, za kraj, poručio kako kandidati na listi iz IV izborne jedinice jamče da će u Saboru predano raditi za boljitak ove županije.

Ni ovoga puta nije izostao poziv na što veću izlaznost na predstojećim izborima pa su tako kandidati okupljenima poručili kako je doktor Franjo Tuđman imao osjećaj i hrabrost stvarati san o neovisnoj državi, a mi smo ti koji živimo taj san. Iako smo imali uspona i padova, kroz proteklo razdoblje, danas ponovno imamo priliku, s novim ljudima u novom vremenu, puni vjerodostojnosti stati pred vas i tražiti novo povjerenje kako bismo obnovili Hrvatsku i  zaustavili ove negativne trendove kojima svjedočimo.

Svjesni smo da neće biti lagano voditi državu i služiti narodu. Svjesni smo te velike odgovornosti, ali smo spremni preuzeti tu odgovornost i stoga vas pozivamo da u nedjelju 8.11.2015. godine svi obavite svoju građansku dužnost, zaokružite listu broj 3 te date povjerenje Domoljubnoj koaliciji, na čelu s Tomislavom Karamarkom, kako bismo zajednički živjeli JAKU HRVATSKU! Do pobjede!

Podijelite ovu vijest s drugima: