DONJI MIHOLJAC: SVEČANO OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A

Hrvatska demokratska zajednica Donjeg Miholjca i Miholjštine jučer je svečano proslavila 29. obljetnicu od osnutka stranke. Brojne okupljene dužnosnike i članove pozdravio je predsjednik HDZ-a Donji Miholjac Dražen Trcović koji je ovom prigodom zahvalio osnivačima koji su svojom hrabrošću, nesebičnošću , odlučnosti i snagom u provođenju jedinstvenih ciljeva, a vođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, realizirali san o samostalnoj, suverenoj i neovisnoj domovini.

Da junaci toga vremena koji su osnivali HDZ i stali u obranu Republike Hrvatske, još od vremena kada je sve to bila samo ideja ili pokret, nisu dali sebe u svakom smislu danas ne bi imali slobodnu i neovisnu domovinu. Uz sjećanje na te ljude svim članovima čestitam 29. obljetnicu osnutka.“ – rekao je Trcović koji se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju u Donjem Miholjcu.

HDZ participira u gradskoj vlasti kroz Gradsko vijeće, a ukupno smo predložili 42 projekta kroz koje su zastupljeni gospodarski, socijalni, infrastrukturni, kulturni, športski i svaki drugi razvoj grada s okolnim selima. Znamo što su prioriteti, komuniciramo s ljudima koji žive na ovom području i imamo viziju Miholjca i okolice kako treba izgledati. “ – naglasio je Trcović te dodao kako se kroz sustavno planiranje, potporu i angažman može graditi bolja budućnost te da su oni na to spremni uz potporu Osječko-baranjske županije i Vlade RH.

Okupljenima se obratio i predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je rekao da je u procesu niz projekata kojima je cilj razvoj i poboljšanje kvalitete života kako na ovom području tako i u cijeloj županiji. Osvrnuo se na značajan projekt izgradnje potpuno nove srednje škole u Donjem Miholjcu koji bi se uskoro trebao početi realizirati. Također, rekao je kako je činjenica kako je dugi niz godina stagnirao razvoj cijele istočne Hrvatske pa tako i Osječko-baranjske županije.

Sada imamo priliku, politika se promijenila, imamo ljude koji znaju, mogu i žele raditi na razvoju i graditi bolju budućnosti u našoj županiji. Imamo dobru komunikaciju i veliku potporu Vlade RH i bez nje brojne projekte ne bismo mogli pokrenuti. Upravo to je ključno, sinergija između svih razina, od one lokalne, županijske te državne. I zato očekujem da ćemo na idućim izborima imati i gradonačelnika grada Donjeg Miholjca.“ – izjavio je Anušić te dodao da se i dalje nastavi aktivno djelovati kako bi sve dobre vizije i ideje te kvalitetni projekti bili prepoznati od strane građana.

Prisutnima se obratio i izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera RH Andreja Plenkovića Vladimir Šeks koji se, i sam kao jedan od osnivača, prisjetio početaka i osnivanja najznačajnije stranke u hrvatskoj povijesti.

HDZ je ostvario povijesnu zadaću, pobijedili smo i ostvarili hrvatsku neovisnost te postavili temelje za slobodnu državu. Svake godine se u ovo vrijeme diljem države prisjećamo obljetnice našeg osnivanja koje su ujedno i jedno ohrabrenje svima nama jer smo ponosno stajali na braniku domovine i ispunili svoj povijesni dug prema hrvatskom narodu. Nakon toga, sve pobjede koje smo ostvarili u ovih 29 godina su značajne jer od početaka pa sve do danas ostvarujemo strateške nacionalne ciljeve hrvatskog naroda i države.“ – zaključio je Šeks te izrazio nadu u ostvarivanju vizija i ideja mladih, vrijednih i ambicioznih ljudi i gradnje bolje budućnosti na cijelom području Donjeg Miholjca i Miholjštine.

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 114
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •