U VALPOVU OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A

U petak je, u valpovačkom Centru kulture u nazočnosti velikog broja gostiju, članova i simpatizera obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Valpovštine. Nakon minute šutnje za nedavno preminulog bivšeg gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova, člana HDZ-a Radoslava Jurića i prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a dr. FranjE Tuđmana, sve prisutne pozdravio je i prigodnim se riječima obratio predsjednik GO HDZ-a Valpova, Antun Katalenić.
Katalenić je u svom obraćanju naglasio kako je HDZ Valpovo i dalje najjača stranka na Valpovštini te kako unatoč porazu na lokalnim izborima, članovi stranke nisu pognuli glave, nego vrijedno i savjesno rade dalje.
-Ne predajemo se, ponosni što smo ostali ovdje ujedinjeni i pokazali svima da i dalje, jaki i složni radimo i kada nije lako, te da smo uvijek ovdje za dobrobit svih naših građana, rekao je predsjednik HDZ-a Valpova Antun Katalenić, koji je na čelo stranke došao prije nešto više od sedam mjeseci.
– Izabran je novi Gradski Odbor, novo predsjedništvo, novi predsjednik Mladeži, a uz već poznate i iskusne članove, izabrana su i nova lica. Time smo okrenuli novu stranicu u radu HDZ-a Grada Valpova s novim ljudima koji imaju energiju, znanje i volju sudjelovati u radu Gradskog odbora. Upravo je to snaga naše stranke, ti novi ljudi, koji će zajedno sa starijim članovima, zasukati rukave i biti spremni na sve izazove koje ovo vrijeme stavlja pred nas, dodao je Katelenić, te prisutne izvijestio o brojnim aktivnostima stranke. Svojim angažmanom članovi HDZ-a sudjelujući u radu Gradskog vijeća daju podršku brojnim razvojnim projektima od kojih je veliki dio njih, vrijednih 40.000.000 kuna, rezultat rada prethodnog saziva Gradskog vijeća i bivšeg gradonačelnika.
-Trenutna financijska situacija u Gradu je više nego dobra. Naime, lobiranjem smo uspjeli promijeniti kategorizaciju grada Valpova te se sada u grad godišnje slijeva 12.500.000 kn više nego prije, kada tu pridodamo i veći priljev od poreza i prireza, plus sredstva iz EU fondova, smatram da Grad Valpovo i prigradska naselja s toliko više raspoloživog novca zaslužuju i moraju dobiti puno više od energetskih obnova objekata, biciklističkih staza i nogostupa, naglasio je Antun Katalenić, dodajući kako je Hrvatska demokratska zajednica u Gradskom vijeću inicirala povećana izdvajanja za novorođenu djecu, niže cijene za polaznike dječjih vrtića, a pokrenula je i inicijativu za povratak Policijske postaje u Valpovo.
Čestitajući značajnu obljetnicu župan Osječko-baranjske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Anušić, ukazao je na postignute rezultate u konsolidaciji stranke i čelništva, naglasivši kako samo trudom i radom HDZ Valpova može vratiti svoje mjesto na vrh, a prvi veći ispit su mjesni izbori, 24. veljače 2019. godine gdje pobjeda ne smije izostati. Prisutnima se obratio izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera RH Andreja Plenkovića i počasni građanin Grada Valpova Vladimir Šeks, koji se prisjetio samog početka rada ove najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti. Šeks se osvrnuo i na aktualno stanje u Saboru te pokušaje destabiliziranja Vlada i nekih njezinih članova, uz poruku kako će se takvim pokušajima stati na kraj, te kako će se dalje raditi na realizaciji razvojnih programa.
Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak u holu Centra kulture.

M.P. Katančić.

 

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  • 85
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •