ANDREJ PLENKOVIĆ: HDZ – SREDIŠNJA SNAGA HRVATSKE

 

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković danas je u Osijeku predstavio svoj izborni program „HDZ – Središnja snaga razvoja Hrvatske“

Plenković se obratio predsjednicima općinskih i gradskih odbora, Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, predstavnicima stranačkih zajednica, te državnim dužnosnicima iz naše Županije.

Glavni elementi programa Andreja Plenkovića podijeljeni su u deset cjelina od kojih se prva bavi pravosuđem, javnom upravom i decentralizacijom. Samo povećanjem djelotvornosti pravosuđa i javne uprave bit će stvoreni bolji uvjeti za gospodarski razvoj i život građana.

Partnerstvo, solidarnost i zaštita socijalno najugroženijih oslanjat će se na otvoreni socijalni dijalog i uključivanje svih skupina kojima će biti omogućen izravan doprinos razvoju Hrvatske.

Makroekonomski okvir bit će usmjeren na pomoć hrvatskom poduzetništvu u generiranju rasta i povećanja zaposlenosti u svim dijelovima Hrvatske.

Boljim uvjetima poslovanja, poticanjem domaće inovativne proizvodnje te razvojem hrvatskoga sela Hrvatska može postati najuspješnija u Srednjoj Europi, stoga gospodarstvo, poljoprivreda i turizam imaju središnju ulogu u programu, a u provedbi programa vodit će se računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske.

Infrastruktura, digitalna Hrvatska i održivi razvoj temelje se na boljoj prometnoj povezanosti države, suvremenom gospodarenju otpadom, digitalizaciji te kvalitetnim uslugama državne uprave što sve, kao konačni cilj, ima cjelovitu modernizaciju Hrvatske.

Obitelj, demografski razvoj i mladi ključni su elementi pronatalitetne, populacijske politike koja će, uz povećanje zaposlenosti, potaknuti demografski oporavak države i zaustaviti iseljavanje mladih i visokoobrazovanih osoba.

Za razvoj obrazovanja, znanosti i športa primarna je reforma koja će uzeti u obzir najbolju europsku praksu. Poticanjem cjeloživotnog obrazovanja modernizirat će se Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo koje se treba temeljiti na znanju.

Mediji, kulturne i kreativne industrije imat će veliku podršku kao važne gospodarske grane koje naš sredozemni i srednjoeuropski kulturni identitet čine prepoznatljivim.

Novom strategijom nacionalne sigurnosti djelotvornije ćemo odgovoriti izazovima poput kriminaliteta i terorizma, te bolje zaštiti državne granice.

Europska Hrvatska i vanjski poslovi bit će usmjereni osnaživanju srednjoeuropske i mediteranske dimenzije Hrvatske, podršci europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, te rješavanju preostalih otvorenih pitanja sa susjednim državama.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •