SKUPŠTINA OBŽ: Anušić zatražio da se Županija pOČNE PONAŠATI ODGOVORNO

Ivan Anušić, predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ, uoči Županijske skupštine Osječko- baranjske županije, najavio je teme i pitanja koja su vijećnici kluba HDZ-a postavili županu Vladimiru Šišljagiću. Naglasak je bio na dva ključna pitanja koja se tiču statusa 60 milijuna kuna koje je Osječko- baranjska županija prošle godine oročila u banci, a za koja još nema najave na koji način će se koristiti, te na preuzimanje sustava navodnjavanja Gat koji se od 2011. godine, od kada je završen, ne koristi u punom kapacitetu.

„Prije točno godinu dana županu Šišljagiću sam postavio pitanje na koje još uvijek čekam odgovor. Zašto je 60 milijuna kuna i dalje oročeno, zašto se Županija ponaša kao bankarska ustanova te zašto se s tim sredstvima ne pomaže razvoju gospodarstva i ne ulaže u institucije, lokalne samouprave i stanovnike s područja županije“, rekao je Ivan Anušić.

Župan Šišljagić odgovorio je kako su spomenuta sredstva razročena krajem ožujka ove godine i raspoređena u županijskom proračunu na niz projekata i dalje ne govoreći o kojim se točno projektima radi, kao ni i o iznosima po pojedinom projektu.

Rasprava o spomenutoj temi nastavila se i na samoj sjednici pa je tako Anušić pozvao župana da do iduće sjednice donese popis projekata u koje je uloženo tih 60 milijuna kuna budući da nemaju svi vijećnici tu informaciju na raspolaganju, a koja bi trebala biti transparentna.

IMG_2576

Sustav navodnjavanja Gat nalazi se u devastiranom stanju i propada

Sustav navodnjavanja GAT hrvatsku Vladu koštao je 40 milijuna kuna, a predviđen je za navodnjavanje 500 hektara poljoprivrednog zemljišta. On ne samo da nije u funkciji, nego ga Županija nije do sada ni preuzela, a trenutno se nalazi u devastiranom stanju i propada.

Klub vijećnika HDZ-a od vladajućih je zatražio odgovor kada će Županija poduzeti nešto po tom pitanju dok je župan Šišljagić, tvrdeći da se slaže da je sustav navodnjavanja GAT u katastrofalnom stanju, naglasio da on tu ništa ne može učiniti jer se ne zna tko je točno vlasnik. Lopticu je nakon toga prebacio na Hrvatske vode i ljude koji su sudjelovali u realizaciji nacionalnog programa navodnjavanja prije više od 10 godina, ne pokazujući želju ili inicijativu kojom bi se došlo do traženih odgovora.

„Kao što vidite nema inicijative, nema vizije koja bi potaknula razvoj, spominje se tko je što radio ili nije radio u kojoj vladi, a to zasigurno nije put prema uspješnijoj i boljoj budućnosti do koje se može doći isključivo radom i ulaganjem u razvoj. Trebali bi se početi baviti ozbiljnim stvarima i rješavati probleme, a prestati baviti teorijama iz prošlosti i pričama koje nigdje ne vode“, zaključio je Anušić.

 

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •