PRIKUPLJANJE POTPISA ZA ANDREJA PLENKOVIĆA, KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA HDZ-A

Izvanredni unutarstranački izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice bit će održani 17. srpnja 2016. godine. Trenutno je u tijeku prikupljanje potpisa za kandidata za predsjednika HDZ-a, koje se održava u svim stranačkim središtima, općinskim i gradskim diljem Osječko-baranjske županije, te u sjedištu Županijskog odbora HDZ-a OBŽ u Osijeku, Lučki prilaz 2/II.

Potpisi se prikupljaju do ponedjeljka, 4. srpnja 2016., do 12,00 sati, nakon čega će biti poslani u stožere kandidata.

U stožeru kandidata za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za koordinatora u Osječko-baranjskoj županiji izabran je Domagoj Mikulić, mag.ing.agr. nedavno izabrani tajnik Županijskoj odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, a u javnosti dobro poznat kao dugogodišnji stranački aktivist i predsjednik mladeži HDZ-a OBŽ.

Domagoj Mikulić jedno je vrijeme proveo radeći kao regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu za Osječko-baranjsku županiju, te je ovaj izbor koordinatora uslijedio kao prirodni nastavak suradnje.

“Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv iz stožera Andreja Plenkovića da budem njihov koordinator za Osječko-baranjsku županiju jer sam se, kroz prijašnju suradnju, uvjerio u visoku razinu profesionalnosti, odgovornosti, ali i moralnosti i dosljednosti kada su naše demokršćanske i domoljubne vrijednosti u pitanju. I zato pozivam članove HDZ-a da svoj potpis daju kandidatu za predsjednika stranke Andreju Plenkoviću. HDZ je stožerna i državotvorna stranka koja pokazuje visoki stupanj demokratizacije, dijaloga i suradnje kako stranačkih tijela, tako i županijskih i gradskih organizacija koje otvoreno komuniciraju i zauzimaju stavove. Boreći se za regionalne posebnosti istovremeno osnažujemo kako stranku, tako i cijelu državu”, rekao je Domagoj Mikulić.

HDZ je stranka koja je uvijek znala odgovoriti na izazove vremena, osobito dobro to pamte utemeljitelji HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji jer su se morali oružjem izboriti za neovisnu Hrvatsku. Danas je vrijeme da Hrvatska bude moderna država po mjeri čovjeka.

“Hrvatska mora osnažiti svoju poziciju u Europskoj uniji, te pojačati diplomatske napore osobito vezane uz gospodarsku diplomaciju. Iz tih razloga nam je na čelu stranke, a potom i Vlade, potrebna osoba koja ima višegodišnje iskustvo u diplomaciji i međunarodnim odnosima, koja ima podršku međunarodne zajednice, te koja dobro poznaje funkcioniranje gospodarstva i politike u razvijenim državama. Smatram da upravo Andrej Plenković može uvjete života i rada iz razvijenih europskih država “prenijeti” u Hrvatsku kako naši mladi ne bi više morali ići u inozemstvo, nego bi iste, pa i bolje uvjete i mogućnosti imali u svojoj domovini”, rekao je Domagoj Mikulić.

Županijski odbor HDZ-a OBŽ poziva svoje članove da razmišljaju o budućnosti stranke i države, kao i nužnosti uređenja i osnaživanja Republike Hrvatske na razini demokratskog funkcioniranja, gospodarskog razvoja, poduzetničke klime, ali i vrijednosnog i ideološkog okvira koji se temelji na tekovinama Domovinskog rata.

“Tek kad budemo zadovoljni uređenjem i funkcioniranjem Hrvatske, žrtve ugrađene u temelje naše države imat će smisla i opravdanja, a naša djeca i mladi ostat će u Lijepoj našoj, i tu graditi svoj život i obitelj”, rekao je Domagoj Mikulić, tajnik ŽO HDZ-a OBŽ i koordinator Izbornog stožera Andreja Plenkovića za Osječko-baranjsku županiju.

Podijelite ovu vijest s drugima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •